Annonce
Fyn

Kirkebys rejser i det høje Nord

Fredericia Kunstforening udstiller en række grafiske værker af Per Kirkeby. Privatfoto.

Fredericia Kunstforening åbner en udstilling med Per Kirkebys grafiske værker og motiver fra Grønland, Island, Færøerne og Norge. Det sker i Kulturcenter Kongensgade.

Fredericia: Billedkunstneren Per Kirkebys grafiske værker med motiver fra Grønland, Island, Færøerne og Norge kan opleves på Kulturhus Kongensgade fra 2. februar og frem til 4. marts.

Per Kirkebys mange rejser i det høje Nord, og hans observationer af Nordens storslåede natur og dens forandringer, er omsat i ikke mindre end 250 raderinger. De værker, som kan ses på udstillingen i Fredericia Kunstforening, giver desuden indblik i Per Kirkebys intense beskæftigelse med emner som erindring, stoflighed og proces.

- For mig er raderinger som dagbogssider. Et par kobberplader i min taske eller rygsæk gør mig glad. Men i modsætning til blyantstegning på papir, ser jeg først resultatet, når jeg smører sværten på pladen og laver et tryk, siger kunstneren.

De grafiske værker kan ses i Kulturcenter Kongensgade i perioden fra 2. februar til 4. marts. Privatfoto.

Over 100 raderinger på udstilling

Per Kirkeby er en af de mest betydningsfulde danske samtidskunstnere. Hans c.v. omfatter en stor produktion af malerier, skulpturer, film, grafiske og litterære værker. Kunstnerens anseelse er i høj grad knyttet til hans malerier og skulpturelle arbejde, men især raderingen har igennem hele hans karriere spillet en væsentlig rolle for Per Kirkeby.

De over 100 raderinger, som vises på udstillingen i Fredericia Kunstforening, er i øvrigt udlånt af Museum Jorn, Silkeborg. Museet ejer en komplet samling af over 1.500 raderinger af Per Kirkeby fra perioden 1962-2016, som kunstneren siden 1975 løbende har doneret til museet.

Udstillingen er blevet til med finansiel støtte fra Fredericia Kommune og Nordea Fonden. I forbindelse med udstillingen udgives et katalog med tekster. Bogen udgives med støtte fra Fynske Bank, og kan købes på udstillingen. /EXP

Per Kirkeby (f.1938) er en af de mest betydningsfulde danske samtidskunstnere. En række af hans grafiske værker kan ses på udstillingen i Fredericia. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce