Annonce
Middelfart

Kirke vil bekæmpe stress med tapas og guds ord

Brenderup Kirke er ramme om "Tapas, tro og tvivl". Arkivfoto.

Brenderup: Kirkefolkene i Brenderup-Indslev Sogne disker igen op med en omgang godt til maven og hovedet, når der onsdag 19. februar bliver afholdt "Tapas, tro og tvivl" - denne gang om stress.

Der vil ifølge en pressemeddelelse først være en stille musikgudstjeneste i Brenderup Kirke fra klokken 17.00.

Bagefter står den på tapas i sognehuset, hvor der vil blive snakket om tro og tvivl.

"Samtalens emne er denne gang stress. Alle kender til at være sådan lidt småstresset, men det er noget andet end den store stress, hvor man ender med at brænde helt sammen. Der kommer en oplægsholder, som selv har prøvet den store stress. Målet med "Tapas, tro og tvivl" er ikke at få ret, men derimod at give rum for den gode samtale, hvor din mening er lige så god som min. Sammen gør vi hinanden klogere på livet og mærker, at der er liv i det", forklarer sognepræst Lars Højland.

Maden koster 40 kroner, og tilmelding er til sognepræsten. Der er plads til maksimum 40 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce