Annonce
Assens

Kirke imod masts opstigen

Fundamentet er støbt, men arbejdet med at rejse mobilmasten på Sandager Kirkevej 32 i Sandager er gået i stå.

Menigsrådet i Sandager Kirke mener, at ny mobilmast vil skæmme Sandager visuelt. De foreslår anden placering

Sandager: For at sige det ligeud:

Telenors planlagte mobilmast i Sandager døjer igen med rejsningsproblemer.

12. november skrev Stiftstidende, at den 42 meter høje mast fra teleselskabet Telenor ikke foreløbigt kommer op at stå på Sandager Kirkevej 32 på lodsejer Niels Hansens mark. Fordi nabo Anker Riis Mortensen har brokket sig over mastens placering. Han krævede i sin klage, at der bliver sat en ny landzoneproces i gang, som giver ham mulighed for at komme med en indsigelse, fordi kommunen ellers havde accepteret, at en tre år gammel landzonetilladelse til at rejse en mast var udløbet kort før, hvorfor kommunen havde givet dispensation til Telenor.

Nu har meninghedsrådet i Sandager Kirke klaget via kirkeværge Jørgen Bang.

Han har sendt en klage, fordi masten placeres tæt ved kirken, som den ikke vil klæde, lyder hovedbudskabet fra Jørgen Bang, der er bygningsingeniør.

"Sandager Kirke med det markante spir er 32 meter høj. At placere en 42 meter høj gittermast lige i området vil set fra alle sider være en skændsel for Sandager By og dens Kirke, og et øjebæ," skriver han blandt andet.

- Når man ser landsbyen, så ser man kirken. Den har været der i 1000 år. Og den er vartegnet. Og så vil man se en konkurrent til vartegnet, der er 10 meter højere end kirken. Det vil vi ikke være med til, siger han.

- Men hvorfor skal kirken bestemme, hvad der er byens vartegn?

- Kirken bestemmer heller ikke noget, men den er den længst-værende på stedet. Så har man da lov til at ytre sig om det, svarer Jørgen Bang.

Et andet argument fra kirken er - ligesom det har været det de gange, der har været forsøgt rejst en mast i Sandager - at masten placeres inden for kystnærhedszonen på tre km, hvor man ikke uden videre må bygge. Det skal der en dispensation til.

Masten står godt nok 20-30 meter uden for den såkaldte kirkebeskyttelses-zone, men det er ikke nok for kirken, når byggehøjden på 8,5 meter samtidig overskrides få meter udenfor zonen.

Samtidig gør eventuelle strålinger beboerne utrygge, hedder det sig i indsigelsen fra kirken.

Menighedsrådet forslår i stedet en anden placering ved "Baunet" på Baunevej 30 meter over havets overflade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce