Annonce
Nyborg

KinoVino: Vi åbner snart

Humøret var i top, da Jacob Nielsen og Simon Storgaard i 2016 skålede for åbningen af KinoVino. Coronaen har lukket biografen siden 11. marts og smilet er nu knapt så bredt. Men i løbet af næste uge, skulle der igen være film på lærredet i Vægtergade. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Nyborgs biograf er stadig lukket efter corona-krisen. Men der arbejdes på genåbning i næste uge.
Annonce

Nyborg: Mens byens restauranter, barer og butikker nu alle i gang ovenpå den triste corona-lukning, er der stadig mørkt i biografen KinoVino i Vægtergade.

Men i løbet af næste uge kommer der måske igen lys i vinduerne, film på lærredet og vin i glassene.

Det oplyser Simon Storgaard, der er af de to forpagtere i den kommunalt ejede biograf.

- Vi håber snart at komme i gang igen, men filmmarkedet ligger noget underdrejet, og det er ikke så nemt at finde de rigtige film lige nu, siger Simon Storgaard.

- Jeg regner med, at vi åbner i den kommende uge, selv om det muligvis ikke bliver med fuldt program, tilføjer han.

KinoVino er en kombineret biograf og vinbar, men det giver ikke nogen mening at køre vinbaren uden film på plakaten, mener Simon Storgaard.

- Det er jo et lille sted, og med de afstandskrav, der er, bliver det meget få mennesker, vi kunne have inde ad gange i vinbaren, siger han.

Retningslinjer for genåbning af biograferne

Der må maksimalt være 500 personer i hver enkelt sal. Kulturarrangementer med siddende publikum er altså undtaget forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer.

Hvis publikum sidder i samme retning, skal hvert andet sæde være tomt – eller der skal være mindst 1 meters afstand.

Der må maksimalt være én biografgænger per 2 m2 gulvareal.

Man kan få lov at sidde ved siden af hinanden – med mindre end 1 meter imellem – hvis man har tæt kontakt i det daglige. Det kan være folk, der bor sammen, eller for eksempel kærester.

Uden for salene må der maksimalt være én person per 4 m2 gulvareal.

Foyer og tilstødende publikumsarealer skal indrettes, så smittefare minimeres. F.eks. ved afstandsmarkering ved billetskranken.

Der skal holdes godt øje med antallet af publikummer, så man undgår lange køer. Der bør være personale/vagter til at sikre dette.

Kilde: Kulturministeriet

Annonce

Overlever

Simon Storgaard lægger ikke skjul på, at corona-tiden har været hård for de to forpagtere af biografen. Både økonomisk og følelsesmæssigt.

- Det har været forfærdeligt at være tvunget væk fra det sted, hvor vi normalt bruger så mange timer. Det har næsten ikke været til at bære, og jeg glæder mig virkelig til at se vore trofaste gæster igen.

Økonomisk har KinoVino-ejerne tabt penge, men de har fået hjælp fra de statslige ordninger, så der er ikke tvivl om, at biografen overlever nedlukningen, forsikrer Simon Storgaard.

- Selvfølgelig har vi tabt penge, men vi er jo priviligeret at leve i et land, hvor der er hjælp at få, siger han.

KinoVino lover, at biografen bliver et trygt sted at være, når den lukker op - der stilles jo en lang række krav til biograferne, som lukker op efter corona. Blandt andet må der kun sidde publikum i hveranden stol og i forhallen gælder de generelle krav om maksimalt antal gæster.

- Det bliver muligvis nødvendigt at åbne det gamle billetsalg ude ved skydedørene for at få det til at glide, siger Simon Storgaard.

KinoVino lukkede den 11. marts - samme aften som statsminister Mette Frederiksen holdt sin berømte tale og lukkede landet ned for at imødgå corona-pandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce