Annonce
Odense

Kinesiske elbusser rykker ind i Odense: Mindre støj og forurening

I løbet af foråret 2021 bliver de første af 20 eldrevne busser sendt på gaderne i Odense. De skal erstatte dieseldrevne busser hos Fynbus. Arkivfoto: Michael Bager.
Buspassagerer i Odense får busser, der støjer og forurener mindre, om cirka et år.
Annonce

Odense: Når Odense Letbane begynder at køre med passagerer, skal mere end hver tredje bus i Odense også køre på strøm. Fynbus har forlænget aftalen med Keolis, som kører busser for trafikselskabet i Odense, og som en del af aftalen har Keolis sagt ja til at erstatte de ældste dieseldrevne busser i Odense med el-busser.

De 20 busser, som hver får plads til 66 passagerer, er udstyret med elektriske handicapramper, og busserne bliver en væsentlig del af flåden af busser i Odense, når byens letbane begynder at køre med passagerer i efteråret 2021.

Når det sker, bliver antallet af busser nemlig reduceret til de 20 el-busser, 18 hybridbusser og 14 busser, som kører på diesel. Elbusserne sættes dog efter planen i drift allerede i løbet af næste forår.

Annonce

Siddeplads til hver anden passager

Busserne skal produceres af det kinesiske firma Yutong, og de bliver drevet af batterier, der lades op på bussernes garageanlæg på Gammelsø ved Odense Havn.

Halvdelen af passagererne kan sidde, mens den anden halvdel må stå op, hvis de nye busser fyldes helt op.

- El-drevne busser (...) støjer og sviner mindre, og teknologien bliver bedre hvert eneste år. Det gør dem attraktive som en bæredygtig transportform, siger Odenses by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V), i en pressemeddelelse.

Med elbusserne i Odense er Fynbus et skridt nærmere på en realisering af regeringens klimamål, og selskabet arbejder sammen med Region Syddanmark og de øvrige fynske kommuner på at omstille den øvrige bustrafik fra omkring 2023, siger Fynbus' direktør, Carsten Hyldborg Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce