Annonce
Nordfyn

Kinesisk professor: - Det kan Kina lære af den danske folkeskole

Efter besøgene hos Sletten Skoles overvejer Li Zhenxi sin kommende bog. Bogen skal handle om dansk pædagogik og være med til at inspirere måden, kineserne underviser på.

1

Respekt og kærlighed

Eleverne havde lært at skrive deres navne på kinesisk. Foto: Michael Bager

- I Danmark har underviserne langt mere fokus på at give barnet respekt. Der er en kærlighed, som er så tydelig, at skolegangen mere bliver til en form for opvækst for barnet.

2

Forskellighed

- I respekterer, at børn lærer forskelligt. I Kina underviser man ofte på samme måde over for alle børn, selvom nogle godt kunne have brug for at lære på anden vis. Ved at respektere deres forskelligheder sørger I for, at børnene kan være sig selv og lære på naturlig vis.

3

Kreativitet

- Når der kommer langt flere praktiske læringsmetoder ind i undervisningen, ser det ud til, at eleverne får det sjovere. Det gør dem mere kreative, og de kan løse svære opgaver eller forklare komplekse størrelser på enkelte måder. Learning by doing bliver mere og mere normalt i Kina, men der går mange år, før det bliver en fast ting, og rigtig mange år før det bliver lige så godt som i Danmark.

4

Interesse

- Undervisningen i Kina er meget én-vejs. Underviseren lærer fra sig. I Danmark er lærerne interesseret i de unges meninger og syn på ting, hvilket fremelsker en naturlig interesse. Det gør dem også langt mere frie i undervisningssammenhæng. På Sletten Skole er det især en frihed, når de i udskolingen får mulighed for at vælge efter deres interesser. De kan vælge mellem natur og science, performance eller sprog og kultur, og så bliver læring pludselig en hobby.

5

Glæde

- To ting er vigtige i livet: At være en fordel for samfundet - og at være lykkelig. I Danmark kombinerer I med succes de to ting. I Kina kommer glæden desværre tit i anden række. Men det at være lykkelig bør altid være højt prioriteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce