Annonce
Nordfyn

Kinesisk kulturfilm optages på Nordfyn

Pigerne Yué Yué fra Kina (tv) og Amy Iversen fra Nordfyn (th) sammen med Huaren Zhang. Foto: Ann Lykke

Kinesiske filmfolk indledte optagelserne på Nordfyn med en ceremoni, der skal sikre, at filmen når frem til skærmen på bedste vis.

Bogense: En kinesisk kulturfilm skal optages på Nordfyn. Optagelserne sker i ugerne op til jul. De seneste uger har filmholdet, der har base på Nordfyns Højskole, brugt på at forberede sig.

Sidste afsæt, inden optagelserne gik i gang, var tirsdag, hvor der blev holdt en traditionel kinesisk ceremoni, der skulle sikre, at filmen når frem til skærmen på bedste vis. Blandt andet bad det kinesiske filmhold om, at det bliver klart frostvejr.

Ideen til filmen opstod under manuskriptforfatter Meng Xianmings tidligere besøg på højskolen. Begejstringen for de fynske forhold blev hurtigt til en historie om dansk dagligdag og juletraditioner, som møder de kinesiske nytårstraditioner. Kulturmødet bliver skildret gennem et møde mellem to piger.

Annonce
Manuskriptforfatter Meng Xiangming ved ceremonien inden filmoptagelserne. Foto: Ann Lykke

Piger mødes

Den kinesiske pige Yué Yué kommer til Fyn med sin mor. Her møder hun den danske pige Amy, som besøger Zhengzhou i Kina hvor hun oplever det kinesiske nytår. Kulturmødet ses fra barnets perspektiv, som Meng Xiangming er kendt for fra sine øvrige film. Han har skrevet flere prisvindende manuskripter til film og tv-produktioner i Kina.

Nøglepersonerne deltog ved ceremonien onsdag. Instruktør, filmfolk, skuespillere og politikere var til stede sammen med manuskriptforfatter Meng Xiangming og Dong Ruixiang som er stifter af HCA International Kindergarten College i Beijing , som har været med til at skyde projektet i gang.

Instruktør Du Shangkun (tv) sammen med Yué Yué og hendes mor Guo Hui. Amy og hendes far Nicklas Iversen (th). Foto: Ann Lykke
Dong Ruixiang, stifter af HCA International Kindergarten College i Beijing sammen med viceborgmester Anja Lund (V) og pigen Yué Yué. Foto: Ann Lykke
Ma Guochuan, generalsekretær for China Education 30 People Forum. Foto: Ann Lykke
Haoyu Niu i færd med udførelse af ceremonien, som skal sikre filmens vej til skærmen. Foto: Ann Lykke
Manuskriptforfatter Meng Xianming fjerner det røde klæde fra kameraet som en del af ceremonien. Foto: Ann Lykke
Ceremonien som skulle sikre klart frostvejr til optagelserne foregik i blæst og kulde. De fleste deltagere var forberedt og havde taget godt med tøj på. Foto: Ann Lykke
Huaren Zhang og William Yip (th) Foto: Ann Lykke
Stifter af HCA International Kindergarten College, Dong Ruixiang (tv) sammen med højskoleforstander Mogens Godballe fra Nordfyns Højskole. Foto: Ann Lykke
De to piger, som har hovedrollerne i filmen. Yué Yué fra Kina (tv) og Amy fra Nordfyn. Foto: Ann Lykke
Pigen Yué Yué i midten som er hovedrolleindehaver i den kinesiske film. Foto: Ann Lykke
Den lille pige Yué Yué på seks år kommer fra Kina og spiller hovedrollen i filmen. Foto: Ann Lykke
x
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce