Annonce
forside

Kinesisk filmhold besøger Tranekær Slot: Kan ende som kulisse i realityshow

Mandag besøger et kinesisk filmhold Tranekær Slot for at afgøre, om det skal være location til optagelserne af et kinesisk realityshow. Arkivfoto: Jens Wognsen

Mandag besøger et kinesisk filmhold Tranekær Slot for at undersøge, om slottet kan bruges som ramme til optagelserne af et populært kinesisk realityshow.

Tranekær: Forestil dig en flok kinesiske unge, der ankommer til Tranekær Slot. De har måske aldrig været i Danmark før, og forestil dig, at de nu er placeret på slottet, hvor de skal testes på deres overlevelse et fremmed sted.

Det kan blive virkelighed, hvis det kinesiske filmhold bag det populære realityshow "Blomstersøstre" vælger Tranekær Slot som kulissen til programmets kommende optagelser. Mandag besøger instruktøren, fotografer og manuskriptforfattere Tranekær for at beslutte, om slottet skal vises på de kinesiske tv-skærme. Marketing Manager hos Destination Fyn Klyngen, Xiaowei Liu Lolk, har været med til at lave aftalen med Shanghais største tv-station, og hun er meget tilfreds med, at turen går forbi Tranekær.

- Tranekær Slot har et fantastisk smukt udseende, og det er et slot. Kineserne er helt vilde med slotte og herregårde, siger hun.

Det er Kina Alliancen, der står for besøget. Alliancen er et samarbejde mellem fynske virksomheder, kommuner, Destination Fyn og VisitDenmark om at tiltrække kinesiske turister.

- Heldigvis er Tranekær Slot ledigt og har rum nok til den her aktivitet, så vi er mega glade for, at vi har så gode partnere, siger Xiaowei Liu Lolk om muligheden for at optage realityshowet på slottet.

Hvis filmholdet vælger at optage realityshowet på Tranekær Slot, vil de bruge hele slottet til optagelserne med de udvalgte unge kinesere.

Udover Tranekær Slot skal filmproducenterne besøge andre steder på Fyn som H.C. Andersens Hus, Odense by og Egeskov Slot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce