Annonce
Assens

Kinesere smagte Lyngvild-øl på Assens-bryggeri

Direktør Poul Mark fortæller den asiatiske delegation om bryggeriets historie.

Delegation af asiatiske journalister og investorer besøgte fredag Bryggeriet Vestfyen

Øl fra bryggeriet Frejdahl i Assens kan måske være på vej til en milliard mennesker i Kina.

En delegation af kinesiske, japanske og indiske journalister besøgte fredag Bryggeriet Vestfyen, hvor Jim Lyngvilds Frejdahl-produkter tappes.

De asiatiske journalister er på Fyn for at rapportere hjem fra Denmark Open i badminton, der i disse dage afvikles i Odense Idrætshal.

Ind i mellem får journalisterne ventetiden til at gå med at besøge fynske firmaer - primært indenfor for fødevarebranchen og med praktisk støtte og vejledning fra Udvikling Fyn og Destination Fyn.

Den kinesiske investor Samuel Tong fra virksomheden Shanghai Xujing Trade Co., Ltd var også med på omvisningen på Bryggeriet Vestfyen, hvor direktør Poul Mark førte an og fortalte om det 131 år gamle bryggeri og dens mange øl- og sodavandsprodukter.

Samuel Tong har siden november sidste år importeret 60.000 flasker øl fra mikrobryggeriet Midtfyns Bryghus i Årslev.

Og han undersøger nu, om der også kan laves en aftale med Jim Lyngvild om import af de eksklusive Frejdahl-øl, der blev sendt på det danske marked for omkring et halvt år siden.

Hvis delegationen havde sat næsen op efter at se, hvordan bryggeriet producerer dåser og flasker, blev de til gengæld skuffede.

- For første gang nogensinde har vi valgt at holde bryggeriet lukket for produktion i efterårsferien. Mange af de faste ansatte vil gerne holde ferie i uge 42, og det er blevet lidt bøvlet at nå at få sat afløsere ind i produktionen i løbet af en enkelt uge, fortæller direktør Poul Mark.

Efter omvisningen var der dækket op i bryggeriets gildesstue med fynske tapasretter - pintxos - fra restauranten Styrbæks i Odense, smagsprøver på Frejdahl-øl og tale af borgmester Søren Steen Andersen (V), der hurtigt talte sig varm på engelsk om kommunens mange kvalitetsvirksomheder.

Annonce
Jim Lyngvild havde det store smil fremme. Han er lige kommet hjem fra den stor messe Anuga FoodTec i Köln med en fyldt ordrebog på Frejdahl-øl.
For første gang nogensinde har Bryggeriet Vestfyen valgt at lukke helt ned for produktionen i efterårsferien.
Den japanske journalist Haruo Shikaya er i Danmark for at skrive om badminton for det japanske erhvervsliv. Måske japanerne snart får en historie om Bryggeriet Frejdahl i Assens?
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce