Annonce
Sport

Begge danske herredoubler ryger ud af Denmark Open

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Både Mathias Boe/Mads Conrad-Petersen og Kim Astrup/Anders Skaarup er færdig i Denmark Open efter nederlag.

De sjetteseedede kinesere Han Cheng Kai og Zhou Hao Dong var for stor en mundfuld for Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen, da den danske herredouble tirsdag spillede sin første kamp ved dette års Denmark Open.

Kineserne sendte danskerne ud på den danske turnerings første dag med en sejr i to sæt på 21-19, 21-16.

Den anden af de to danske herredoubler, der stiller op i Odense, røg også ud tirsdag aften. Kim Astrup og Anders Skaarup, der var seedet som nummer otte, tabte til Lu Ching Yao og Yang Po Han fra Taiwan med cifrene 18-21, 19-21.

Første sæt i Boes og Conrad-Petersens nederlag var, som cifrene vidner om, tæt hele vejen igennem.

Danskerne startede godt og kunne gå til pause foran 11-8. Men spilstoppet gjorde godt for kineserne, der hurtigt fik udlignet. Herefter skiftede føringen hænder flere gange, indtil Kai og Dong til sidst trak fra og tog sættet.

I andet sæt var det kineserne, der kunne gå til pause med en føring på 11-7. Denne gang fik danskerne så kæmpet sig tilbage og endda bragt sig foran 14-13.

Men kineserne tog igen teten og skruede bissen på, da det gjaldt. Til sidst sørgede en kikset servereturnering af Mathias Boe for kinesisk triumf.

Selv om de kun endte med at vinde med tre point, så var Lu Ching Yao og Yang Po Han i kontrol i det meste af første sæt mod Kim Astrup og Anders Skaarup. Først til sidst fik danskerne forgæves skabt en smule spænding.

Andet sæt var mere jævnbyrdigt. Astrup og Skaarup kom igen bagud stort, men denne gang fik de kæmpet sig tilbage og bragt sig foran 17-16.

Yao og Han kom dog tilbage og endte med at vinde kampen, efter at en challenge viste, at en dansk bold var endt udenfor banen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce