Annonce
Sport

Kinesere går glip af NBA-premiere efter Hongkong-tweet

Frederic J. Brown/Ritzau Scanpix
Konflikten mellem NBA og Kina har nu ramt de kinesiske fans, som ikke havde mulighed for at se sæsonpremieren.

De mange kinesiske basketballfans havde ikke mulighed for at se de to første kampe i NBA-sæsonen natten til onsdag dansk tid.

I stedet for opgørene Toronto Raptors - New Orleans Pelicans og Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers viste signalet på den statsejede tv-station CCTV billeder fra World Military Games i Wuhan.

CCTV har rettighederne til at vise NBA i Kina, men onsdagens boykot af kampene er den seneste udvikling i en speget sag mellem NBA og Kina.

Sagen udsprang 4. oktober, da sportsdirektøren for Houston Rockets, Daryl Morey, tweetede om situationen i Hongkong, hvor han erklærede sin støtte til demonstranterne. Han tweetede et billede med teksten: "Fight for freedom. Stand with Hong Kong".

Efterfølgende meddelte CCTV, at kanalen ikke ville vise kampe med Houston Rockets i fremtiden. Men indtil videre gælder det også alle andre holds kampe fra NBA.

Foreløbig er der ikke programsat kampe på kinesisk tv resten af ugen, selv om kanalen ikke officielt har meldt noget ud.

Daryl Morey har slettet og undskyldt sit tweet, men NBA har ikke villet undskylde Houston-bossens tweet. Tværtimod.

NBA-kommissær Adam Silver har i en officiel NBA-udmelding støttet ytringsfriheden og afvist, at ligaen vil regulere, hvad spillere eller ledere kan sige eller gøre.

Konflikten mellem NBA og Kina kan have store økonomiske konsekvenser for NBA, da det kinesiske marked er en vigtig indtægtskilde for ligaen. Alle kinesiske virksomheder med NBA-partnerskaber har suspenderet deres støtte.

Ifølge The New York Times bidrager Kina årligt med 500 millioner dollar til omsætningen i NBA.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce