Annonce
Sport

Kineser chokerer med sejr over Serena Williams

Kai Pfaffenbach/Reuters
Serena Williams taber til den undertippede Wang Qiang, som for første gang er i fjerde runde i en grand slam.

Den amerikanske tennislegende Serena Williams er sensationelt færdig i Australian Open.

I en tæt kamp over tre sæt tabte den syvdobbelte vinder af turneringen i Melbourne til den 27.-seedede Wang Qiang fra Kina, som vandt 6-4, 6-7, 7-5.

Den undertippede Wang var i andet sæt foran med 5-3 og kunne serve sejren hjem, men Serena Williams kæmpede sig tilbage og vandt sættet i tiebreak.

Men det knækkede ikke modstanderen, som fortsatte med at spille på et højt niveau, og vandt sættet på sin tredje matchbold.

Det var den kun anden kamp mellem de to. Ved sidste års US Open blev Wang fejet ud af banen på under en time af Serena Williams.

Det er første gang i sin karriere, at Wang spiller sig frem til fjerde runde i en grand slam-turnering. Omvendt er det første gang, at Serena Williams taber på så tidligt et tidspunkt i Australian Open.

Hos bookmakerne var den 38-årige Serena Williams ifølge The Guardian favorit til at vinde turneringen. Hun har 23 grand slam-titler i single, og mangler én titel for at komme op på siden af Margaret Court, der vandt 24 grand slam-turneringer.

Serena Williams vandt senest en grand slam-turnering i 2017. Hun vendte tilbage til tennissporten efter at have født sit første barn og har siden tabt fire grand slam-finaler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce