Annonce
Erhverv

Kina kører først rigtigt næste år

Danionics jagter flere kunder efter kapitalindsprøjtning på 65 millioner

Konkurrencen er benhård, og foruden hårdt arbejde skal der succes til, før Danionics får succes med sin kinesiske fabrik i Shenzhen.

Det erkender bestyrelsesformand Karsten Borch efter, at den tidligere Odense-virksomhed fredag aften afleverede sit 2006-regnskab på Fondsbørsen.

Tidligst midt i 2008 forventes batterifabrikken at give overskud, fremgår det af årsregnskabet.

Danionics udvikler og producerer lette, tynde og genopladelige lithium-ion polymer batterier. De benyttes typisk til det hastigt voksende marked for håndholdte- og bærbare computere, mobiltelefoner, MP3-afspillere og headsets.

Regnskabet for 2006 viser et overskud på 1,2 millioner danske kroner i Danionics A/S, før skat mod et underskud på 7,6 millioner kroner året før.

De positive bundtal skyldes først og fremmest en indtægt på 3,8 millioner kroner fra salget af fabriksbygningen i Odense i april 2006.

Danionics A/S er i dag det danske holdingselskab, der ejer halvdelen af Danionics Asia, der blev etableret i forbindelse med udflytningen til Kina i 2004.

Annonce

Deler med GP Batteries

Den anden ejer er GP Batteries - en af verdens 10 største producenter på batterimarkedet.

Et kapitaltilskud efter en aktieemission sidste år skaffede Danionics 65 millioner kroner i kassen og dermed penge til at tilbagekøbe halvdelen af aktierne i Danionics Asia samt skyde 3,5 millioner dollar ind i selskabet som driftskapital, så man nu matcher GP Batteries.

Danionics indgik i 2006 en rammekontrakt på tre år med en stor international batteriaftager, men desværre blev kundens produkt ikke en succes. Dels blev det forsinket, dels slog det ikke igennem på markedet. Der er dog større forhåbninger til fire nye batterier, der testes nu og forventes sat i produktion sidst på året.

Forsinkelsen betyder imidlertid, at Danionics tidligst forventer, at økonomien løber rundt midt i 2008.

Danionics er i øjeblikket afhængig af én stor kunde, men havde ved udgangen af året fem andre kunder fra Asien. Desuden tester 15 potentielle kunder Danionics-batterier.

Egenkapitalen i Danionics A/S var ved udgangen af 2006 på 59 millioner kroner, men det forventes, at det asiatiske datterselskab også i 2007 skal have tilført drifts- og vækstkapital.

Tre fjerdedele af Danionics ejes af 7919 navnenoterede aktionærer. Ingen ejer mere end fem procent af aktiekapitalen.

Fakta

CVR. 71064719

Direktion: Henning O. Jensen

Bestyrelse: Karsten Borch, Frank Gad, Henrik Ottosen

Internet: www.danionics.dk

Beløb i mio. kr. 2004 2005 2006

Omsætning 9,3 0 0

Resultat før skat -220,3 -7,6 1,2

Resultat efter skat -230,3 -7,6 1,2

Egenkapital 8,4 0,9 57,9

Antal ansatte 38 1 1

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Find sammen om plastik

Det er den helt rigtige person, regeringen har sat i spidsen for den del af klimapartnerskabet med erhvervslivet, der handler om cirkulær økonomi, affald og vand. Camilla Haustrup Hermansen, fjerde generation af den fynske industrifamilie Haustrup, har som medejer af og direktør i Plus Pack i det daglige hænderne dybt begravet i virkelighedens verden, hvor det handler om at genanvende så meget plastik som muligt i produktionen af ny plastik. Det skriver Camilla Haustrup Hermansen om i dag i sin erhvervsklumme her i avisen og betoner, hvor vigtigt det er for erhvervslivet at genanvende materialer i langt større omfang, end det sker i dag. Ikke kun plastik, men alle mulige materialer. Hendes særlige pointe er, at grøn energi, som alle nævner som det vigtigste til at indfri målet om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030, slet ikke er nok til at sikre målet. Det er pinedød nødvendigt, at virksomheder bliver meget bedre til at genanvende materialer som for eksempel plastik. Plus Pack, der fremstiller emballage af blandt andet plastik, er allerede nået langt på det felt. Netop når det handler om plastik, virker det uforståeligt, at der ikke i de 10 fynske kommuner er etableret en fælles strategi for, hvordan vi sorterer og genanvender plastik. I serien "Fra bord til jord", som avisen bragte for knap to måneder siden, afdækkede vi, hvordan der eksisterer flere forskellige ordninger omkring sortering af plastik. Og i øens største kommune, Odense, der i disse måneder er ved at indføre en ny affaldsordning, skal der slet ikke sorteres plastik. Der arbejdes på en fælles kommunal ordning, hvori indgår et eftersorteringsanlæg, men det har tilsyneladende lange udsigter og kan tage tre-fem år, inden den er en realitet. Opfordringen herfra er, at der sættes turbo på en fælles ordning. Fyn kunne blive et eksempel for resten af landet på, hvordan det kan gøres. Og skulle det betyde, at det bliver lidt dyrere at komme af med sit skrald, er det en pris, der er værd at betale.

Annonce