Annonce
Nyborg

Kimet ned af spændte gæster: Restauratører glæder sig til igen at kunne byde gæsterne velkommen

Lieffroy drives af Helle og Patrick Lieffroy, som åbnede restauranten i 2010. De sidste fire måneders nedlukning har været hårde for restauranten, men nu glæder de sig til at kunne byde gæsterne indenfor igen til en ren forårsmenu, som også er Patrick Lieffroys yndlingsårstid. Arkivfoto. Birgitte Carol Heiberg
Efter fire måneder med nedlukning har flere restauranter både kunnet mærke det på hverdagen og økonomien. I Nyborg er det en række glade restaurantejere, der igen åbner dørene trods den korte udmelding fra regeringen.

Nyborg: Det har ikke været svært at finde på noget at lave de seneste dage for restauranter og caféer i Nyborg.

Med flere måneders nedlukning og venten på igen at kunne åbne for gæster er tempoet for alvor skruet op de sidste dage inden genåbningen af restauranter og caféer med både indendørs og udendørs gæster.

Hos Lieffroy er Patrick Lieffroy meget positiv over for, at de nu må åbne, selvom meldingen kom pludseligt.

Annonce

- Nu havde vi sat os op til at åbne den 6. maj, men det er fantastisk, at vi kan åbne et par uger før, fortæller Patrick Lieffroy på en travl eftermiddag, hvor de sidste ting skal gøres klar, inden gæsterne kommer til spisning onsdag aften.

Og alt skal forberedes. Menuerne skal finpudses, og restauranten, som har stået tom de seneste fire måneder, skal have den helt store tur.

Men det er ikke kun i restauranten, de er glade for at kunne åbne. Det virker det også som om, at gæsterne er.

- Da vi fik den første dato den 6. maj, gik det fuldstændig amok. Vi fik 150 mails det første døgn efter, og telefonen kimende os ned. Det gentager sig lidt igen, siger Patrick Lieffroy, som på spørgsmålet om der allerede er booket helt op kan afsløre, at det er der ikke, men det nærmer sig.

Hverdagen kommer tilbage

Også hos Jimbo's Kaffebar, hvor Jim Wichmann har brugt den sidste dag op til genåbningen på at fylde op med nye varer, er det en glad ejer, der fra klokken 10 onsdag kan byde gæsterne velkommen igen.

- Det betyder, at man kommer ud af den her boble. De første tre måneder var det faktisk okay, fordi børnene var hjemme i hjemmeskole, men til sidst var det begyndt at blive træls. Man kommer ud af en rytme, forklarer Jim Wichmann.

Jimbo's Kaffebar åbner for de første gæster onsdag klokken 10. Ejer Jim Wichmann håber især på godt vejr, så folk kan sidde udenfor og nyde deres mad og drikkevarer. Foto: Kasper Riggelsen

De seneste fire måneder har han haft helt lukket for gæster, men han har kunnet klare det rent økonomisk indtil nu. Der skulle dog heller ikke gå meget længere tid, før det ville begynde for alvor at kunne mærkes.

- Vi har kunnet klare det indtil nu, men vi skal ikke prale af, at der ikke skulle gå så meget længere, før det ville blive et problem, fortæller Jim Wichmann.

Også hos Jimbo's Kaffebar har nogle gæster allerede bestilt bord, men det er nu mere det gode vejr, caféejeren håber på vil være med ham det næste stykke tid, så folk kan sidde udenfor og nyde deres drikkevarer og mad.

De seneste fire måneder har han blandt andet brugt på at forbedre kaffe-, drinks- og ølkort, så det er opdateret og klar til gæsterne.

Under nedlukningen har Jim Wichmann blandt andet brugt tiden på at forny menukort og forbedre forskellige ting i kaffebaren. Blandt andet kaffe-, drinks- og ølkort. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce

En svær tid at komme igennem

Også for Lieffroy har de seneste fire måneder kunnet mærkes. Derfor betyder dét, at de nu kan åbne igen også meget for dem.

- Det betyder alt. Det er det, vi lever og ånder for. Jeg kan mærke en optimisme blandt medarbejderne. Folk er superglade for at være tilbage, fortæller Patrick Lieffroy.

Med fire måneders nedlukning har restauranten også tabt så mange penge, at de har måttet ud at låne, men det oplever Patrick Lieffroy, at flere af hans kolleger har været nødsaget til.

- Det har været hårdt at se sin forretning lukket, og det har kostet mange penge, men vi ser fremad, og det er det vigtigste for os. Vi er glade for at kunne beholde vores personale og ansætte et par mand mere her til åbningen, fortæller Patrick Lieffroy.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce