Annonce
Nordfyn

Kim til kamp mod indbrudstyve: - Gør det lovligt at vise kriminelle på Facebook

Kim Nannestad valgte at offentliggøre overvågningsvideo af tyvene, så de kunne genkendes, selv om det er ulovligt. - Jeg ville gøre det samme igen, siger han. Arkivfoto
Kim Nannestad, inderhaver af RC Kongen i Søndersø, har fået politisk opbakning, blandt andre fra justistsminister Søren Pape (K), efter på TV2 at have fortalt, at Fyns Politi henlagde sag om indbrud, selv om nogle af gerningsmændene var identificeret. Men han tvivler på, at det bliver til andet end pæne ord.

Søndersø: Tirsdag fortalte Kim Nannestad, indehaver af RC Kongen i Søndersø, i TV 2, hvordan Fyns Politi valgte at henlægge en sag om indbrud i hans forretning for et år siden, selv om der ikke bare var gode overvågningsbilleder.

Kim Nannestad var også i stand til at give politiet navnene på flere af de otte tyve. Efter at have lagt overvågningsvideoen på Facebook blev han anonymt tippet om, hvem de var.

Det er ulovligt at lægge overvågningsbilleder på sociale medier, så personerne kan genkendes. Det lod Kim Nannestad sig ikke skræmme af, og i dag siger han, at han er klar til gøre det igen, måtte der opstå en lignende situation.

- Ja, det er jeg kold overfor. Så måtte jeg tage en bøde, hvis det kom dertil.

Af hensyn til efterforskningen og som en præventiv effekt mener han, at det burde være lovligt at publicere overvågningsbilleder af indbrudstyve.

Annonce

Reaktion fra Søren Pape

I kølvandet Kim Nannestads historie er der kommet flere politiske reaktioner. Blandt andre fra justistsminister Søren Pape (K), der mener, at Fyns Politi "skal stramme ballerne".

- Jeg er desværre bange for, at al den snak går i sig selv igen efter valget, og at der ikke sker noget konkret. Jeg håber og beder til, at der kommer så meget pres på, at der kommer til at ske noget, at politiet får flere resurser, så vi får en højere opklaringsprocent. Det har vi virkelig brug for, siger Kim Nannestad.

Tyveriet af droner, der skete 24. maj sidste år, har kostet ham dyrt. Fordi tyveriet skete i åbningstiden, har forsikringsselskabet ikke villet betale erstatning. For at undgå flere tyverier har han investeret i dyrt overvågningsudstyr. På den måde har tyveriet alt i alt kostet ham 60.000-70.000 kroner.

- Jeg synes, at politiet ved gemene tyverier, hvortil der knytter sig gode overvågningsbilleder, bør sætte noget mere ind. For tyvene er nemme at finde. Det viste TV2. Det tog en time at finde alle otte.

Masser af henvendelser

Kim Nannestad er nærmest blevet bombarderet med beskeder fra folk efter tv-indslaget.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Også fra folk jeg ikke kender. De skriver stærkt gået, og at det er modigt at stå frem.

Han er glad for at have stået frem og har et stille håb om, at det kan kan medvirke til, at politiet får tilført flere resurser.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er det, som er problemet. Selvfølgelig skal vold og andre mere alvorlige sager prioriteres højere end almindeligt tyveri, men mange gange vil de tage kort tid at opklare. Mange af tyvene, er jeg sikker på, er i forvejen kendt af politiet.

Kim Nannestad har ikke haft indbrud siden dronetyveriet.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce