Annonce
Indland

Kim Larsens manager: Derfor aflyser vi i Norge

Kim Larsen sidder fortsat ned til koncerterne - som her ved en af de seneste - i Lemvig den 7. juli. Foto: Mikkel Werenberg Larsen
  • Det er for hårdt at rejse rundt til syv koncerter på ti dage i Norge for Kim Larsen lige nu. Derfor aflyses koncerterne.
  • Men Kim Larsen & Kjukken spiller som planlagt i Danmark i august med tre koncerter i det fynske område: Den Fynske Landsby den 16. og 17. august samt på Valdemars Slot den 24. august.

Kim Larsen & Kjukken har aflyst syv koncerter i Norge, som skulle være spillet i løbet af ti dage med start torsdag den 26. juli. Aflysningen kommer efter 10 velafviklede koncerter i Danmark og to i Sverige gennem de seneste fire uger.

- Kim Larsen har det fint og har ikke problemer med selve koncerterne, men han er naturligvis træt efter de tre koncerter, vi typisk har spillet torsdag-fredag-lørdag i perioden, siger hans manager, Jørn "Ørn" Jeppesen, PFM Management, til Fyens Stiftstidende.

- Norge er helt anderledes strabadserende at turnere i med lange afstande og dermed en meget ujævn rytme. Og syv koncerter på ti dage sammen med rejseriet deroppe er for meget, tilføjer han til avisen.

Annonce
Kim Larsen har ikke problemer med selve koncerterne, men rejsestrabadserne i Norge vil være for voldsomme. Derfor er syv koncerter aflyst. Her er Larsen fotograferet ved en af de seneste koncerter i Danmark - i Lemvig den 7. juli. Foto: Mikkel Werenberg Larsen

Planlagt før sygdom

Turnéen i Norge blev planlagt sidste efterår, inden Kim Larsen fik konstateret prostatakræft, som han har været i behandling for i første halvdel af 2018. En stribe koncerter i foråret blev aflyst, inden Kim Larsen & Kjukken genoptog koncerterne den 28. juni på Den Grønne ved Nyborg Slot.

Her så Kim Larsen ud til at have tabt sig, har flere koncertgæster efterfølgende bemærket, men fra scenen leverede Kim Larsen & Kjukken helt for forventet, som de også har gjort ved de efterfølgende ni koncerter i Danmark og to i Sverige. Koncerten i Nyborg udløste fem af seks stjerner i avisens anmeldelse.

For knap 14 dage siden væltede Kim Larsen & Kjukken Tivoli i København, der måtte lukke for adgangen til forlystelseshaven lang tid før, koncerten gik i gang, fordi der var proppet med mennesker.

Jørn "Ørn" Jeppesen spiller selv med i Kim Larsens band Kjukken - på rytmeguitar. Det er altid ham, der udtaler sig på bandets og Kim Larsens vegne.Arkivfoto: Morten Rygaard

Var længe i tvivl om Norge

Men turen til Norge har længe spøgt som den store ubekendte hos manageren.

- Jeg har hele tiden - efter den dumme vinter - haft fokus på den hårde Norges-tur, og om den gik, fortsætter Jørn "Ørn" Jeppesen.

- Men vi ville ænstændigvis vente, til vi vidste det med sikkerhed. Og nu ved vi, at det vil være for udmattende. Det er altid kedeligt at aflyse, og det ærgrer os naturligvis, men der er ikke andet at gøre.

Aflysningen af de syv koncerter blev offentliggjort mandag på Kim Larsen & Kjukkens Facebook-side, hvor der både beklages og undskyldes, men samtidig understreges det, at de ni planlagte koncerter i august i Danmark bliver gennemført.

Det gælder således også koncerterne i Den Fynske Landsby den 16. og 17. august, som har været udsolgt længe. En tredje koncert på Fyn er den 24. august på Valdemars Slot på Taasinge, mens den første koncert efter den ufrivillige pause bliver på Smukfest i Skanderborg den 8. august.

På vej i studiet

På spørgsmålet om turnélivet efter august har Jørn "Ørn" Jeppesen ingen klar melding. Det har der ikke været talt om i bandet, oplyser han. Til gengæld er der planer om at gå i studiet til efteråret.

- Vi har talt om at gå i studiet for at indspille nogle af de sange, Kim sad og lavede i foråret. Der ligger faktisk 12-14 nyskrevne sange i øjeblikket, som vi kan gå i gang med.

Seneste album fra Kim Larsen & Kjukken udkom den 7. april 2017 og hedder Øst for Vesterled. Det er her, Kim Larsen er afbilledet på coveret bagfra med stok, sin karakteristiske trekvartlange frakke og kasket, skuende mod fjerne horisonter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce