Annonce
Indland

Kim Larsens kone takker for kærligheden fra danskerne

Kim Larsen til en koncert i 2011. Foto: Morten Pape

Liselotte Kløvborg takker for danskernes kærlige hilsener efter Kim Larsens død. Det gør hun i en besked fra sangerens impresario, Jørn "Ørn" Jeppesen.

Hele Danmarks spillemand, Kim Larsen, døde søndag 30. september, og nu takker hans kone, Liselotte Kløvborg, den danske befolkning for den kærlighed, hun har oplevet i forbindelse med sin mands død.

"Jeg og alle Kims seks børn vil herigennem gerne takke dybt for den kæmpe kærlighed, der fra alle steder i landet er strømmet mod min elskede mand og børnenes elskede far". Sådan skriver Kim Larsens impresario, Jørn "Ørn" Jeppesen, i en besked fra Liselotte Kløvborg.

Herefter skriver Liselotte Kløvborg om familiens sorg og taknemmeligheden over danskernes reaktion på Kim Larsens død.

"Intet kan hjælpe med at hele den altoverskyggende store sorg, der har ramt os, men alle de smukke ord og hilsner, alle de smukke blomster, arrangementerne til ære for Kim rundt i landet og ikke mindst den dybe respekt og den smukke stilhed, der er blevet udvist os foran Kims og mit og drengenes hjem, har varmet os alle og har været meget, meget smukt at opleve. Også selvom Kim selv ville have råbt "STOOOOP NU" for længst, og så tilføjet: "Man giver ikke en mand blomster". Tak. Kærligst Liselotte".

Annonce

Mindeoptog og hyldest på stadion

Indtil videre er det kun to af Kim Larsens børn, der har sat ord på deres fars død. Først var det Sylvester Larsen, der beskrev følelserne, der strømmede igennem, da Kim Larsen gik bort.

Herefter fortalte Kim Larsens ene datter, Alice Eva Larsen, om, hvordan hendes far havde lært hende at være god ved andre mennesker.

Kim Larsen mindes både fredag, lørdag og søndag.

Fredag er der mindeoptog i Odense, der starter klokken 18.00 i Munkemose. Lørdag vil fans af Odense Boldklub sende en hyldest til den folkekære sanger, blandt andet ved at klappe i et minut i 72. minut af kampen, der spilles lørdag på Odense Stadion, fordi Kim Larsen døde i en alder af 72. Søndag vil Kim Larsen mindes med koncert på storskærm og fortolkninger af hans sange på Flakhaven i Odense. Derudover vil der blive holdt et minuts stilhed for Kim Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce