Annonce
Faaborg-Midtfyn

Kim Larsen hitter ved syng med-arrangement i Helios

Interessen for fællessangsarrangementet sidste forår var så stor, at der var venteliste. Privatfoto

Faaborg: Mere end 150 har allerede købt billet til Helios Film- & Kulturhus' andet syng med-arrangement søndag 2. februar kl. 14. Denne gang kunne de sangglade deltagere selv være med til at bestemme, hvad eftermiddagens repertoire skal byde på, og Erland Christensen fra Helios' pr-gruppe kan fortælle, at Kim Larsen topper på ønskelisten.

- For at mindes vores nationale troubadour starter og slutter vi med Kim Larsen, og borgmester Hans Stavnsager har igen sagt ja tak til at komme, siger Erland Christensen.

Helios håber på fuldt hus også denne gang, så sangens vinger atter vil få taget til - næsten - at løfte sig på byens kulturhus. Organist Povl Christian Balslev, Svendborg, og tidligere musikskoleleder i Faaborg-Midtfyn Jesper Vognsgaard, Ollerup, leverer akkompagnementet på henholdsvis flygel og saxofon.

Det endelige repertoire er lagt, så der er ikke mulighed for at komme med flere ønskesange, men der er stadig billetter. De koster 50 kroner og kan købes på www.heliosteatret.dk.

- Skynd dig, der bliver rift om de sidste pladser. Vi glæder os til at synge med jer alle sammen i Helios Film- og Kulturhus, lyder opfordringen fra Erland Christensen.

Annonce
Jesper Vognsgaard akkompagnerer på saxofon ved arrangementet i Helios. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce