Annonce
Nordfyn

Kim har superstjerne som kunde: Phil Collins skaffer sig modeltog gennem firma i Søndersø

Phil Collins er udover musikker også stor modeltog-entusiast. Her er flere af hans tog fra Heljan i Søndersø.  Foto: Axel Schütt/Scanpix
Siden 1957 har Heljan produceret modeltog af høj kvalitet. De har forhandlere og kunder i store dele af verden. En af kunderne er Genesis-frontmanden, Phil Collins.
Annonce

Søndersø: Midt i Søndersøs industrikvarter ligger Heljan, som har produceret modeltog siden 1957. Umiddelbart kan det være svært at trække mange tråde mellem Genesis-legenden Phil Collins og industrikvarteret i Søndersø, men musikeren er faktisk kunde hos Heljan.

Det er en kunde, som vækker ekstra begejstring hos direktør i Heljan Kim Nannestad. Han har ikke selv mødt verdensstjernen, men hans forhandlere i England har fortalt ham, at Phil Collins ved flere lejligheder har købt hans tog.

- Han køber ikke direkte af os desværre, men jeg ved, at han har nogle af vores ting.

Kim Nannestad har mange kunder. En af dem, der vækker stor begejstring hos ham, er musikeren Phil Collins. Foto: Victor Bebe Larsen

Selv om den 69-årige verdensstjerne næste år skal på turne med sit band Genesis, så har han før indstillet karrieren for at få mere tid til sin hobby. Han har også tidligere fortalt, at han ikke havde tid til at gå i studiet, fordi hans modeltog fyldte så meget.

Annonce

Kendte kunder

Det er ikke kun Phil Collins, som er faldet for Heljans modeltog. Pladeproduceren Peter Waterman, som blandt andet har produceret musik for Kylie Minogue, er også blandt kunderne.


Phil Collins har jo egentlig sagt, at han er gået på pension, for at han blandt andet kunne hellige sig sin hobby.

Kim Nannestad, direktør i Heljan


En anden musiker, der sandsynligvis er blandt Heljans kunder, er Rod Stewart. Det er ingen hemmelighed, at musikeren er en stor fan af modeltog, men Kim Nannestad kan ikke helt bekræfte, om den britiske sanger også ejer et Heljan-tog.

- Jeg ved, at Rod Stewart kommer forbi vores forhandlere, men jeg tør ikke helt sige, om han har nogle af vores tog. Han er mere interesseret i amerikanske tog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce