Annonce
Udland

Kim er på vej til Rusland i sit letgenkendelige grønne tog

Nordkoreas leder ventes at ankomme til Vladivostok onsdag aften lokal tid. Her skal han mødes med Putin.

Kim Jong-un er på vej til Vladivostok i det russiske Fjernøsten.

Her skal den nordkoreanske leder torsdag mødes med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Kim forlod Pyongyang i sit letgenkendelige grønne tog ved daggry onsdag.

Mange embedsmænd og beboere var stimlet sammen for at sende deres leder godt på vej.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Mødet mellem Kim Jong-un og Vladimir Putin er det første møde mellem de to ledere.

Tirsdag bekræftede Putins udenrigspolitiske rådgiver, Juri Ushakov, at mødet vil finde sted i Vladivostok på stillehavskysten torsdag den 25. april.

- Fokus vil være en politisk og diplomatisk løsning på atomvåbenproblemet på Den Koreanske Halvø, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Rusland har til hensigt at hjælpe med at styrke enhver positiv udvikling.

Det præcise tidspunkt for torsdagens møde er endnu ukendt.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax ventes Kim Jong-un at krydse ind i Rusland ved grænsebyen Khasan.

Imens oplyser den russiske jernbanetjeneste til nyhedsbureauet Ria Novosti, at Kims tog ventes at ankomme til Vladivostok onsdag aften klokken seks lokal tid. Det vil sige klokken to natten til torsdag dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce