Annonce
Sport

KIF Kolding henter tidligere landsholdsspiller

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
KIF Kolding fortsætter oprustningen og henter rutinerede Peter Balling i TTH Holstebro fra næste sæson.

KIF Kolding forstærker sig med Peter Balling fra næste sæson, når hans kontrakt udløber i TTH Holstebro.

Det meddeler KIF Kolding i en pressemeddelelse.

Dermed forbliver den tidligere landsholdsspiller i Primo Tours Ligaen, og den 29-årige højreback har indgået en toårig kontrakt med KIF Kolding.

- Jeg glæder mig rigtig meget til nye udfordringer i Kolding - en klub der for mig er på en spændende mission. Jeg ser særligt meget frem til at tage et stort ansvar både på og udenfor banen og på den måde bidrage til missionen om at få klubben tilbage til toppen igen, siger Peter Balling i pressemeddelelsen.

TTH meddelte i oktober i fjor, at Peter Balling ville forlade klubben, når hans kontrakt udløb efter sæsonen.

Kolding-direktør Christian Phillip udtrykker i pressemeddelelsen store forventninger til samarbejdet med Peter Balling.

- Peter skal med sin enorme erfaring være med til at løfte holdet og klubben generelt, og det ser vi meget frem til, siger Christian Phillip.

TTH Holstebro er placeret på andenpladsen i herrernes bedste håndboldrække, hvor KIF Kolding i øjeblikket ligger nummer 12 med ti point.

De otte bedste klubber går videre til ligaens slutspil.

KIF Kolding har gennemlevet et par turbulente sæsoner med konkurs og nedrykningsfare tæt inde på livet.

For fire dage siden offentliggjorde klubben, at venstrebacken Torben Petersen til sommer skifter til KIF Kolding fra Århus Håndbold på en toårig kontrakt. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce