Annonce
GOG

KIF-GOG: Rundt om kampen med flæskesteg og profiler

Bliver der mon serveret flæskesteg i Gudme, torsdag aften? Foto: Ritzau Scanpix

Uanset resultatet af tirsdag aftens kamp mod KIF i Kolding, tirsdag aften, har GOG'erne ikke megen tid til at fordøje resultatet. De har godt nok fri onsdag men torsdag aften - natten til fredag - er det kurs Moskva og lørdagens meget vigtige opgør i Champions Leagues gruppe D mod Medvedi. Truppen træner torsdag eftermiddag og først på aftenen kører bussen så mod Københavns Lufthavn. GOG skal sandsynligvis vinde en af de to udekampe, der resterer i gruppe D - lørdag mod Medvedi eller ude mod Wisla Plock 23. november - for at avancere til knockoutfasen i Champions League.

Når GOG slår arvefjenden fra Kolding, står menuen - som traditionen siger - altid på flæskesteg, når truppen er samlet i Gudme første gang efter sejren. Meget passende kunne de gule jo indtage en god gang steg torsdag aften, inden de stiger op i bussen. Så vil der jo være noget at køre på til turen mod forstaden til Moskva.

Svenske Ulf Sivertsson er ny cheftræner i KIF Kolding. Og så alligevel: Ny og ny. Sivertsson havde en stor tid som cheftræner for KIF fra 2001 til 2008.

KIF var uden sin forsvarsgeneral Olafur Gustafsson i det uafgjorte resultat 27-27 mod Bjerringbro-Silkeborg i onsdags. Det er uvist, om Gustafsson er med mod GOG. Men fynboerne har forberedt sig på, at det er han, altså. Og uanset hvad viste KIF's flotte kamp mod Bjerringbro-Silkeborg, at Koldings forsvar også kan uden ham. Hos hjemmeholdet er Mathias Thynell en skarp afslutter. Andreas Væver, Andreas Flodman og Richard Frisk i målet er andre Kolding-profiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce