Annonce
Erhverv

Khader: Destruering af kemiske våben er ligegyldig

Aftalen om destrueringen af kemiske våben i Syrien handler blot om at redde Obamas ære, vurderer Naser Khader.

Det er en "ligegyldig" handling, at alt kendt produktionsudstyr til fremstilling af kemiske våben i Syrien torsdag blev destrueret. For imens fortsætter det syriske regime myrderierne med andre våben.

Sådan lyder dommen fra Syrienekspert Naser Khader.

- Det er en meget billig pris, Assad skal betale i den her aftale. De kunne alligevel ikke bruge de kemiske våben mere efter USA's trusler om militær afstraffelse. Aftalen siger ikke noget om, at han ikke må bruge sine helikoptere og scud-missiler. Så det gør han.

- I forhold til borgerkrigen og den humanitære katastrofe er destrueringen af udstyret i gåseøjne en ligegyldig detalje. Det er ikke noget, der giver syrerne mad på bordet eller beskyttelse mod Assad, siger Naser Khader til Ritzau.

Aftalen kom i stand, efter at USA truede med et militært angreb på Syrien som svar på et angreb med kemiske våben mod en forstad til Damaskus den 21. august. Ifølge USA blev over 1400 mennesker dræbt af giftgasserne.

Destrueringen af de kemiske våben handler ifølge Naser Khader udelukkende om, at USA's præsident Barack Obama ikke vil tabe ansigt, efter hans planer om en militæraktion mod Assad gik i vasken.

For det syriske styre har aftalen ikke haft nogle juridiske konsekvenser, og den har ligefrem været gavnlig for Assad, vurderer Khader.

- Regimet har med aftalen faktisk bare købt sig tid til at fortsætte myrderierne med andre konventionelle våben, siger Naser Khader, der siger, at konflikten i Syrien dagligt koster mellem 100 og 200 syrere livet.

Han er langt fra imponeret over det internationale samfunds hjælp til det syriske folk.

- Man har ikke engang kunne blive enige om at lave en resolution i FN's Sikkerhedsråd, hvor man kunne sikre, at nødhjælpsorganisationerne kommer ind til de omringede steder i Syrien. Her er der folk, der dør af sult.

- Og man dækker sig ind under det kommende Geneve-topmøde, som man ikke engang har fundet en dato til endnu. Og når forhandlingerne kommer, kan de vare flere måneder. Og måske er de resultatløse, lyder det fra Khader.

Han vil ikke udelukke, at der stadig findes kemiske våben i Syrien. Men han vurderer, at Assad ikke vil løbe den risiko, der er forbundet med igen at foretage et kemisk angreb.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce