Annonce
Middelfart

KFUM-spejdere cykler til Sønderborg for at reducere CO2-udslip

Spejderlederne Anne Marie Knudsen og Emma Joensen har stået for planlægningen af KFUM-spejderne Husby-Tanderup-Gelsted gruppes deltagelse i en spejderlejr i Sønderjylland. Privatfoto

Vestfyn: KFUM-spejderne Husby-Tanderup-Gelsted gruppe sender 21. juli 12 spejdere og en leder af sted på cykel til Sønderborg, når der bliver afholdt danmarkshistoriens største spejderlejr, SL2017. Formålet med at tage cyklen frem for køre i bus er at spare på CO2-udslippet. Sekundært får spejderne også endnu et mærke til uniformen: Super Zero Hero.

Rejsen udgår fra spejderhytten i Tanderup, og går mod Bøjden, hvorefter de tager færgen over til Fynshav og overnatter i bivuak ved spejderhytten Naldmosehus. Dagen efter går turen direkte mod Sønderborg og SL2017.

Turen foregår ad de små veje, hvor naturen er vigtigere end vejens beskaffenhed. Hver mand bidrager med 100 kroner, som skal række til mad og snolder under hele turen. Det er spejderne selv, der vælger fordelingen af den samlede sum penge.

Emma Joensen og Anne Marie Knudsen, begge 19 år, er de to ledere, som tager på SL2017 med i alt 25 juniorer og storspejdere i alderen 10-17 år, hvor halvdelen klarer transporten på cykel. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce