Annonce
Middelfart

KFUM’s Sociale Arbejde: Karen Vestergaard er ansat på landskontoret i Strib

Karen Vestergaard har lang erfaring i at hjælpe børn og voksne. Nu er hun på KFUM's landskontor i Strib. Privatfoto

Strib: Karen Vestergaard er blevet projektmedarbejder i "Mægling i Børnehøjde" under KFUM’s Sociale Arbejde, der har landskontor i Strib.

Hun skal medvirke til at sikre, at børn bliver hørt og forstået i konflikter i familien.

"Mægling i Børnehøjde" er for alle familiens medlemmer, hvor både børn og voksne kan komme til orde.

KFUM's Sociale Arbejde tilbyder en gratis, fortrolig og anonym samtale, hvor uvildige professionelle konfliktmæglere guider familier i en dialog.

Emnerne for en mægling kan være store eller små. Ofte vælger parterne at få en mægling, fordi konflikten er opslidende og generende i hverdagen.

Karen Vestergaard har de seneste 10 år været lærer i Syddjurs Kommune, hvor hun har haft samtalegrupper for brudte familier og været afdelingskoordinator.

Hun har tidligere arbejdet i ungdomsklubber og på plejehjem.

Karen Vestergaard er uddannet lærer og har taget en række supplerende uddannelser og kurser i blandt andet meditation og "Børn i brudte familier". SH

Annonce

Indsatsen

KFUM's Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer.

Det er foreksempel ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat.

KFUM’ Sociale Arbejde er en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med omkring 120 institutioner og sociale tilbud.

Landskontoret er i Strib.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce