Annonce
Kerteminde

Kertinge-bonde vil lave mini-vådområde

Jørgen Lindø vil indrette et mini-vådområde på en af sine marker. Arkivfoto: John Fredy
Nyt mini-vådområde skal rense markerne for kvælstof og forbedre miljøet i Kertinge Nor

Kertinge: Knap 5000 kvadratmeter landbrugsjord i Kertinge skal - hvis alt går vel - forvandles til et mini-vådområde, der kan fungere som et kvælstof-filter for 46 hektar landbrugsjord.

Det er Jørgen Lindø, der ejer jorden:

- Det er en del af sidste års landbrugspakke, hvor vi fik lov at gøde noget mere mod at vi etablerede de her vådområder, hvor vi kan tage noget af kvælstoffet ud af drænvandet igen. Jeg synes, jeg har et område, der egner sig godt til det. Det skal afvande et rimeligt areal, og det er svært at dyrke. Derudover ligger det op af et stykke skov, så det vil være oplagt at lave de her vandbassiner, fortæller Jørgen Lindø.

Annonce

Må gøde mere

Det lille vådområde vil med andre ord fungere som et slags naturfilter, som filtrerer kvælstoffet ud af drænvandet, før det ledes ud i Kertinge Nor.

- Vi har haft store problemer med, at vi ikke kunne få lavet protein nok i vores korn, fordi vi ikke måtte gøde så meget som vores nabolande. I min verden er det en god forretning, hvis jeg kan få dækket alle udgifter til at få det her etableret. Jeg forpligter mig til at vedligeholde området i ti år. Derefter kan det overgå til natur, fortæller Jørgen Lindø videre.

Kerteminde Kommune har foreløbig sendt projektet i høring frem til 17. juli. Først derefter vil det vise sig, om projektet kan realiseres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Annonce