Annonce
Kerteminde

Kertinge-bonde vil lave mini-vådområde

Jørgen Lindø vil indrette et mini-vådområde på en af sine marker. Arkivfoto: John Fredy
Nyt mini-vådområde skal rense markerne for kvælstof og forbedre miljøet i Kertinge Nor

Kertinge: Knap 5000 kvadratmeter landbrugsjord i Kertinge skal - hvis alt går vel - forvandles til et mini-vådområde, der kan fungere som et kvælstof-filter for 46 hektar landbrugsjord.

Det er Jørgen Lindø, der ejer jorden:

- Det er en del af sidste års landbrugspakke, hvor vi fik lov at gøde noget mere mod at vi etablerede de her vådområder, hvor vi kan tage noget af kvælstoffet ud af drænvandet igen. Jeg synes, jeg har et område, der egner sig godt til det. Det skal afvande et rimeligt areal, og det er svært at dyrke. Derudover ligger det op af et stykke skov, så det vil være oplagt at lave de her vandbassiner, fortæller Jørgen Lindø.

Annonce

Må gøde mere

Det lille vådområde vil med andre ord fungere som et slags naturfilter, som filtrerer kvælstoffet ud af drænvandet, før det ledes ud i Kertinge Nor.

- Vi har haft store problemer med, at vi ikke kunne få lavet protein nok i vores korn, fordi vi ikke måtte gøde så meget som vores nabolande. I min verden er det en god forretning, hvis jeg kan få dækket alle udgifter til at få det her etableret. Jeg forpligter mig til at vedligeholde området i ti år. Derefter kan det overgå til natur, fortæller Jørgen Lindø videre.

Kerteminde Kommune har foreløbig sendt projektet i høring frem til 17. juli. Først derefter vil det vise sig, om projektet kan realiseres.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce