Annonce
Læserbrev

Kertemindevej. Jordflytning er næppe miljøvenligt

Læserbrev: De seneste år har Kertemindevej været ganske belastet med store 14-hjuls lastvogne trukket af en mindst 400-hk dieselmotor. På ladet ligger 25 ton jord på vej mod Lindø.

Jorden er hentet fra Odense by, som i nu flere år er blevet udgravet fra midtbyen, letbanearealet, samt det nye supersygehus. Beregninger vedrørende jordkørsel fra letbanearealet ligner noget omkring 14.000 m x 8 m x 0,5 m = 56.000 m³. Hvis hver lastvogn medtager ca. 25 ton, bliver det til i alt 2240 lastvogne.

Lægger man det sammen med jordkørsel fra midtbyen og supersygehuset, kan det nemt løbe op i omkring 5000 lastvogne, som har belastet Kertemindevejen alene til jordkørsel.

Det kunne være interessant at lave beregninger på forbrug af dieselolie til alle disse lastvogne? Hvis mine beregninger er helt afsporede, kunne man måske anmode de kompetente, som står for al den udgravning, at afsløre, hvad de rigtige tal så må være? Begrebet miljøvenligt kan det i hvert fald næppe henregnes under! Det harmonerer heller ikke med byrådets holdning til bilkørsel i almindelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce