Annonce
Læserbrev

Kertemindevej. Jordflytning er næppe miljøvenligt

Annonce

Læserbrev: De seneste år har Kertemindevej været ganske belastet med store 14-hjuls lastvogne trukket af en mindst 400-hk dieselmotor. På ladet ligger 25 ton jord på vej mod Lindø.

Jorden er hentet fra Odense by, som i nu flere år er blevet udgravet fra midtbyen, letbanearealet, samt det nye supersygehus. Beregninger vedrørende jordkørsel fra letbanearealet ligner noget omkring 14.000 m x 8 m x 0,5 m = 56.000 m³. Hvis hver lastvogn medtager ca. 25 ton, bliver det til i alt 2240 lastvogne.

Lægger man det sammen med jordkørsel fra midtbyen og supersygehuset, kan det nemt løbe op i omkring 5000 lastvogne, som har belastet Kertemindevejen alene til jordkørsel.

Det kunne være interessant at lave beregninger på forbrug af dieselolie til alle disse lastvogne? Hvis mine beregninger er helt afsporede, kunne man måske anmode de kompetente, som står for al den udgravning, at afsløre, hvad de rigtige tal så må være? Begrebet miljøvenligt kan det i hvert fald næppe henregnes under! Det harmonerer heller ikke med byrådets holdning til bilkørsel i almindelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce