Annonce
Kerteminde

Kertemindes nye brosten larmer også: Naboerne er stadig ikke tilfredse

Lars Jørgensen (tv) og Leif "Romsø" Hansen ønsker bare, at kommunen helt vil droppe brostenene i Renæssancehavnen og erstatte den med asfalt. Foto: Mette Louise Fasdal
Naboerne til Renæssancehavnen er ikke imponerede over de sten, der skulle testes som mulig afløser for den forhadte kinesiske granitbrosten.
Annonce

Kerteminde: - Bræk brostenene op. Sælg dem til højest bydende og læg så asfalt, lyder konklusionen fra Leif "Romsø" Hansen.

Lars Jørgensen nikker samtykkende ved siden af ham.

De to mænd bor på Strandvejen i Kerteminde og er naboer til Renæssancehavnen med de meget omdiskuterede brosten, som mange klager over larmer for meget.

I begyndelsen af april etablerede Kerteminde Kommune et prøvefelt med mere støjsvage brosten.

Den kommunale beslutning om at gøre noget ved støjen og rystelserne i Renæssancehavnen vækkede glæde og optimisme hos naboerne til de forhadte brosten, men hverken Lars Jørgensen eller Leif Romsø mener, at støjen er blevet reduceret betydeligt med det såkaldte prøvefelt:

- Det er klart, at hvis du står ved siden af prøvefeltet, kan du godt høre, at der er en forskel. Men det er der ikke, hvis du er på afstand af det, forklarer Leif Romsø, som også mener, at det skyldes, at prøvestykket er blevet lagt med store brosten i almindelig forbandt.

Han fortæller, at han flere gange har henvendt sig til formanden for miljø - og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF) for at gøre ham opmærksom på, at hvis der skulle være brolægning i kørebanearealet, skulle der benyttes chaussésten i bueforbandt.

- Resultaterne blev som forventet, konkluderer han, og han og Lars Jørgensen fortæller, at rystelserne også er de samme.

- Vi kan altid mærke, når FynBus eller en lastbil kører forbi, forklarer Lars Jørgensen med et smil.

Bræk brostenene op. Sælg dem til højest bydende og læg så asfalt.

Leif "Romsø" Hansen, Kerteminde.

Annonce

Forkert placering af prøvefelt

Prøvefeltet, der fylder omkring 20 meter i længden, er placeret, så bilister, der kommer kørende fra nord på Hindsholmvej, først kommer ind på de nuværende brosten, inden de efter 20 meter kører henover prøvefeltet.

Naboerne til Renæssancehavnen mener, at det er en forkert placering af prøvefeltet.

De mener, at det havde været mere ideelt at placere stykket i overgangen mellem brosten og asfalt i nordgående kørebane, da niveauforskellen er særlig tydelig her.

- Der er ligesom et lille hop, fortæller Leif Romsø, der også mener, at brostenene ikke blev lagt ordentligt i sin tid.

- Ja, det hele skulle jo være klart til købstadsjubilæet, så jeg fornemmer, at det ligesom blev jappet igennem, tilføjer Lars Jørgensen.

På miljø - og teknikudvalgets kommende møde er brostensbelægningen på Hindsholmvej ved Renæssancehavnen på dagsordenen, og her skal udvalget tage stilling til, om den nuværende brostensbelægning af kløvet granit skal udskiftes med den savede granitsten.

Lars Jørgensen og Leif Romsø håber, at det bliver et nej.

- Læg nu bare den asfalt. Det kan jo være i en anden farve, så det visuelt giver et andet udtryk, understreger Leif Romsø.

Han foreslår, at det kunne være en teglstensfarvet asfalt.

Både Lars Jørgensen og Leif Romsø undrer sig i øvrigt også over, at der ikke har været nogen decideret høring op til, at det kom på dagsordenen. Det er kun Tornøes Hotel, der er blevet anmodet om en udtalelse til sagen.

Annonce

Udvalgsformand mangler oplysninger

Jesper Hempler, der er formand for teknik - og miljøudvalget, kan heller ikke forklare, hvorfor der ikke har været nogen høring.

Han ved dog, at der er en række borgere, der har sendt deres indsigelser.

Selv føler han sig ikke klar til at træffe en egentlig afgørelse.

- Når jeg ser på den sag, vi har på, synes jeg, at vi mangler nogle oplysninger.

- Jeg ved ikke, hvor meget de støjer. Jeg kan godt køre hen over dem selv, og jeg kan stå og lytte, men jeg har ikke nogen målinger eller indikationer af, at noget kunne være bedre eller dårligere. Så jeg synes, at jeg mangler noget.

Derfor synes heller Jesper Hempler ikke, at der er et godt nok grundlag for at træffe en ordentlig beslutning.

- Jeg har i hvert fald brug for noget mere for at træffe en beslutning. Derfor vil jeg bede om, at vi får nogle flere oplysninger, og det tror jeg ikke, at vi kan nå til vores møde. Så må vi udsætte beslutningen, understreger udvalgsformanden og tilføjer, at beslutningen om at udskyde punktet ikke vil være hans alene.

- Nu har de her brosten givet så meget debat i så mange år, så skal vi ikke træffe en beslutning på et meget løst grundlag, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce