Annonce
Kerteminde

- Kertemindelisten er det tætteste, du kan komme på midten

Blandt andet udvikling af havn og marina ligger Kertemindelisten meget på sinde. Partiets kandidatr er fra højre Ole Svenning, Lars Bo Jensen, Dorte Kempf, Tommy Madsen, Dorthe Hindsgaul og Solveig Gaarsmand. Foto: Helle Nordström

- Vi er meget forskellige, men vi er bundet sammen af en fælles stolthed over vores kommune og af et fællesværdigrundlag, siger Ketemindelistens borgmesterkandidat Dorte Kempf

Kerteminde: - Lige her skal vi have sat en udvikling i gang til glæde først og fremmest for borgerne. For hvis de er glade for det, så vil turisterne og tilflytterne også være det, siger Kertemindelistens Borgmesterkandidat Dorte Kempf fra en bænk ved Søsportscenteret, hvor en masse glade mennesker er ved at gøre sig klar til at sejle ud i deres kajakker.

Hun har sat holdet af byrådskandidater stævne lige midt i solskinnet i marinaen. Holdet består foruden hende selv af Lars Bo Jensen, Solveig Gaarsmand, Tommy Madsen, Dorthe Hindsgaul og Ole Svenning.

- Vi er meget forskellige, og den forskellighed falder godt ud i rummelighed. Vi har et fælles værdigrundlag, der bl.a. bygger på en positiv tilgang, respekt for forskellighed, indflydelse tættere på borgerne og først og fremmest en stolthed over vores kommune, forklarer hun.

- Og så ser vi det som en stor fordel, at vi er uafhængige af landspolitiske interesser og partipolitiske bindinger.

Lars Bo Jensen supplerer: - Vi er tværpolitiske og vi er nok det tætteste, du kan komme på midten. Vi er ikke fasttømret i en ideologi, men alene bundet af at ville det bedste for kommunen.

- Ja, tilføjer Dorthe Hindsgaul. - Og netop fordi vi ikke er bundet af ideologi, så har vi nogle gode og lange samtaler, hvor vi får snakket os frem til en fælles holdning som parti.

God til at samle

En af de kvaliteter, Dorte Kempf har med sig som borgmesterkandidat, er evnen til at kunne samarbejde.- Dorte har modtaget byrådets interne pris for at være ordentlig og redelig, så hun er i forvejen anerkendt af de andre partiers polikere, og så er hun god til at samle, understreger Solveig Gaarsmand.

- Og efter en periode med en ikke så god tone i byrådet, tror jeg, at det er vigtigt netop med en borgmester, der kan samle på tværs af partierne og få os til at spille sammen.

Selv føler Dorte Kempf sig klar til at tage udfordringen op.

- Jeg har siddet med nu i en hel periode, og jeg mener, jeg har det, der skal til: visioner, og ideer. Og jeg kommer jo ikke til at stå alene, vi er et helt hold.

Borgerne med i arbejdsgrupper

Netop samtalen er meget vigtig for Kertemindelisten, og de vil meget gerne have borgerne til at deltage i denne samtale.

- Borgerinddragelse er noget af det, der ligger os meget på sinde, men vi vil mere end bare holde borgermøder og modtage høringssvar. Vi vil lægge meget større vægt på arbejdsgrupper. Tag som eksempel landsbypolitikken - det er et rigtigt godt eksempel på, at borgerinddragelse har virket konstruktivt.

Det var også borgerinddragelse, der fik lokket Tommy Madsen ind i politik.

- Borgermøderne om havneplanen fik mig interesseret i politik i en grad, så jeg nu stiller op til byrådet, fortæller han.

Dorte Kempf fortæller, at Kertemindelisten håber at kunne få flere borgerne gjort mere engageret i lokalpolitik ved at tilbyde, at man kan deltage i en arbejdsgruppe om et bestemt emne.

- På den måde kan de være med der, hvor ideerne udvikles, uden at behøve at være medlem af et parti, og det kunne også være, at man på den måde kan få bedre tag i de unge.

Annonce

Lokaltrafikken til debat

En arbejdsgruppe, Kertemindelisten er lige på trapperne til at nedsætte, handler om lokaltrafikken.

- Vi får ikke nok for de forholdsvis mange penge, vi bruger. Det er ikke sikkert, at vi nødvendigvis skal bruge Fynbus. Der må være andre og mere fornuftige løsninger end de beretninger, vi hører om, hvor to taxaer - af og til temmelig langvejs fra - kommer kørende ned ad den samme gade på det samme tidspunkt for at samle hver sin passager op, siger Solveig Gaarsmand.

- Det er et emne, der er oplagt til en arbejdsgruppe med borgerrepræsentanter i, så de, der har skoen på og ved hvor den trykker, er med til at finde løsningerne. Og vil vi have folk til at bosætte sig i området, så skal de også kunne komme ud til job eller skole og hjem igen.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce