Annonce
Kerteminde

Kerteminde vil ikke mødes med arrangør af kuldsejlet festival: Giv os vores penge

Caroline Ahlefeldt på Lundsgaard Gods. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Kerteminde Kommune fastholder sit krav om at få en halv million kroner tilbage og ser ingen grund til at mødes med Caroline Ahlefeldt.

Kerteminde: Det kom "ganske bag på mig", skriver Caroline Ahlefeldt i en mail til Kerteminde Kommune 18. januar, efter hun 14. januar fik en mail fra kommunen med besked om, at tilbagebetale en halv million kroner indenfor 14 dage.

Pengene blev givet i 2019 som udviklingsstøtte til en bæredygtighedsfestival på Lundsgaard  Gods. Og de blev givet med den klausul, at hvis Caroline Ahlefeldt valgte at flytte festivalen fra Kerteminde Kommune, så skulle den halve million betales tilbage.

Fra 2021 er festivalen flyttet til København, og nu vil Kerteminde Kommune have sine penge igen.

Det krav er Caroline Ahlefeldt ikke helt enig i.

- Når TOMORROW Festival fra 2021 skal afvikles i København og ikke i Kerteminde, så skyldes det det kedelige faktum, at det ikke lykkedes at skaffe den nødvendige kommunale og regionale driftsstøtte til selve afviklingen af festivalen i Kerteminde, skriver Caroline Ahlefeldt til Kerteminde Kommune.

Annonce

Liveevent til 8532 personer

I mailen forklarer Caroline Ahlefeldt, at festivalen blandt andet er flyttet, fordi Kerteminde Kommune, efter først at have givet den halve million kroner i udviklingsstøtte, afviste at give festivalen en million kroner om året i tre år fra 2020. Byrådet ville kun give en tredjedel.

- At Tomorrow nu kommer til at finde sted i København, skyldes derfor, at det ikke lykkedes at skaffe den nødvendige økonomiske opbakning på Fyn, og alternativet var at lægge projektet ned. Sidstnævnte kan ingen have interesse i, skriver Caroline Ahlefeldt.

Samtidig har foreningen bag festivalen afholdt en liveevent, Tomorrow Talks, på Lundsgaard Gods i efteråret. Eventen blev sendt på internettet og nåede ud til 8532 personer.

- Som kompensation for den festival vi ikke kunne afholde. Ikke nok med at byens borgere blev inviteret med qua kommunens involvering, men begivenheden blev også live-streamet, så enhver kunne følge med. Vi var meget glade for eventen, skriver Caroline Ahlefeldt, der tilbyder, at Kerteminde også kan få en "Kerteminde Ambassade" på festivalen i København og på den måde få værdi for den halve million.

- Vi foreslår at næste skridt er et møde mellem parterne, hvor ovenstående drøftes, skriver Caroline Ahlefeldt.

Annonce

Fastholder kravet

Fredag 22. januar svarer Kerteminde Kommune tilbage på mailen.

- Efter aftale med borgmester Kasper Olesen kan jeg oplyse, at Kerteminde Kommune fastholder kravet om tilbagebetaling, skriver chefjurist Lene Vangsgård Clausen.

Hvorefter kommunen afviser, at det var en forudsætning, at Kerteminde Kommune skulle give yderligere tilskud til festivalen udover udviklingsstøtten på en halv million kroner.


På denne baggrund vurderer vi, at der ikke er behov for et møde.

Kerteminde Kommune


- Tværtimod fremgår det af ansøgningsmaterialet, at det forventes, at de resterende midler til Bæredygtighedsmødet vil komme fra fonde, organisationer mv. Det forhold, at Kerteminde Kommune i anden runde ikke bevilger Foreningen Bæredygtighedsmødet de midler, som foreningen søger om, har således ingen indflydelse på tilbagebetalingskravet.

Annonce

Vil ikke mødes

Og heller ikke liveeventen Tomorrow Talks er noget, der tæller i regnskabet hos Kerteminde Kommune.

- Arrangementet ”Tomorrow Talks” er imidlertid i sit indhold og form langt fra det Bæredygtighedsmøde, som Kerteminde Kommune bevilgede midler til. Det er derfor Kerteminde Kommunes klare opfattelse, at dette arrangement på ingen måde kan siges, at kunne udgøre en erstatning for det Bæredygtighedsmøde, som der blev bevilget midler til, står der i brevet.

På denne baggrund vurderer vi, at der ikke er behov for et møde, skriver chefjuristen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce