Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Turismens Venner tænder lys i mørket

På hjørnet af Vestergade og Hans Schacksvej til det store træ fra 1. novemer til 1. marts stå og lyse i mørket. Det er takket være en indsats fra Turismens Venner. Arkivfoto

1. november bliver det store træ i det grønne område på hjørnet af Vestergade og Hans Schacksvej i Kerteminde illumineret. Turismens Venner har med hjælp fra fondsmidler forsynet træet med permanente lyskæder.

Kerteminde: - Da jeg kørte inde fra Energi Fyn, hvor jeg havde været inde og modtage en check på 50.000 kroner, kunne jeg slet ikke være i bilen, fordi jeg var så glad. En ting er, at man får en idé, og en anden ting er, at man får midlerne til, at det kan føres ud i livet, understreger Ulla Eithz, som er medlem af Turismens Venners Udsmykningsudvalg.

Sidste år i november sagde miljø - og teknikudvalget ja til Turismens Venners ansøgning om, at de gerne ville sætte lys på det store træ, der står på hjørnet af Vestergade og Hans Schacksvej i Kerteminde.

Med udvalgets ja kunne Turismens Venner gå videre med at søge fondsmidler til at få sat lys på træet, og den 1. november sker det. Her bliver det store træ illumineret klokken 17, og der vil blive serveret champagne og kransekage for at fejre begivenheden.

Annonce

Kommunen betaler kun strømmen

Ulla Eithz fortæller, at det er lykkes Turismens Venner at få 10.000 kroner fra Superbrugsen i Kerteminde og 50.000 kroner fra Energi Fyns Almene Fond.

Elektrikeren, som udsmykningsudvalget har fået kontakt til, er nu i gang at få lavet de installationer, som der skal til.

- Det er ikke så ligetil. Det er jo ikke bare sådan en lyskæde, man bare svinger rundt, ler Ulla Eithz.

Fra den 1. november vil lystræet blive tændt sammen med gadebelysningen. Lystræets elektriske installationer er hæftet på en gadelygte lige ved siden af. Da der er tale om LED-lys, er det ikke noget, som bruger ret meget strøm, understreger Ulla Eithz.

Det er Turimens Venner, der har betalt installationen, mens det er Kerteminde Kommune, der giver den strøm, som leveres til gadebelysningen.

- Så det er ikke mange ører for kommunen for at få så flot en installation, pointerer Ulla Eithz.

Lystræet vil være tændt frem til 1. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Kerteminde

Det synes I: Drop hemmeligshedkræmmeriet omkring Nordre Havnekaj

Annonce