Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Socialdemokrater vil holde på de unge

Fra venstre: John Eriksen, Sebastian Nielsen, Lars Hansborg-Sørensen, Pernille Swain, Solgerd Ejdesgaard Jensen, Lars Klarskov, Claus Kronquist, Jens-Arne Hansen, Kasper Ejsing Olesen, Michael Gammelgaard og Glenn Hansen. Den tolvte S-kandidat til kommunalvalget, Britt Pedersen er ikke på billedet. Foto: Michael Nørgaard

De vil blandt andet bygge studieboliger i Langeskov og ungdomskulturhus i Munkebo. Mød Socialdemokratiets 12 kandidater til kommunalvalget i Kerteminde

Annonce

Munkebo: Han er HF-studerende i Odense, men til forskel fra mange af hans kammerater, bor 20-årige Sebastian Nielsen stadig i Munkebo, hvor han er født og opvokset. Han er formand for DSU Kerteminde og aktiv i det lokale foreningsliv. Blandt andet som frivillig i DUI Leg og Virke og for nylig stod han vagt til en ungfest i byen. Nu vil han arbejde for, at langt flere unge vil få øjnene op for kvaliteterne i deres barndomskvarter, og bliver boende selvom studie og arbejdsliv trænger sig på.

I går blev han under røde faner og arbejdersange præsenteret som én af tolv kandidater til det kommende kommunalvalg, da Socialdemokratiet Kerteminde fejrede 1. maj i Munkebo Forsamlingshus:

- Jeg vil gerne have, at unge mennesker får øjnene op for, at Kerteminde Kommune er et sted, man sagtens kan blive boende i, mens man læser i Odense. Jeg stiller op for at sørge for, at der bliver et ungdomsmiljø i Kerteminde Kommune, vi kan være stolte af. Det kræver nogle gode bus-forbindelser og nogle boliger til de unge. Min drøm er et ungdomskulturhus i byen, og det er noget af det, jeg vil kæmpe for, fortalte Sebastian Nielsen på talerstolen.

De 12 kandidater

Kasper Ejsing Olesen (spidskandidat)42 årBor i Langeskov Arbejder som projektleder i Plads til AlleBritt Pedersen57 årBor i MartofteArbejder som social- og sundhedsmedhjælper

Pernille Swain42 årBor i MunkeboArbejder som HR-assistent

Lars Klarskov Andersen58 årBor i KertemindePensionist

Glenn Hansen48 prBor i LangeskovArbejder som energiteknolog

Solgerd Ejdesgaard Jensen68 årBor i MarslevPensionist

Claus Kronquist Maimann Jensen48 årBor i KertemindeArbejder som vedligeholdelsestekniker

Michael Gammelgaard53 årBor i RynkebyArbejder som procesleder

Jens-Arne Hansen60 årBor i MesingeArbejder som A-kasseleder i 3F Østfyn

Lars Hansborg-Sørensen41 årBor i MunkeboArbejder som arbejdsmiljørepræsentant

Sebastian Nielsen20 årBor i MunkeboHF-studerende

John Eriksen46 årBor i MunkeboArbejder som smed

20-årige Sebastian Nielsen er i dag DSU-formand i Kerteminde. Foto: Michael Nørgaard
Annonce

Rabat på huslejen

Netop studieboliger nævner borgmesterkandidat Kasper Ejsing Olesen også som én af partiets mærkesager:

- Vi ser meget gerne, at vi får bygget nogle studieboliger i Langeskov. Det er her logistikken i forhold til tog- og busforbindelser er bedst. For vi ser jo ofte, at hvis de får et netværk i den by, de bor i, mens de læser, er det også ofte den by, de slår sig ned i efter endt uddannelse og stifter familie i. Vi ser også gerne, at vores egne unge her fra kommunen, som påbegynder en ungdomsuddannelse, får rabat på huslejen, eventuelt i form af et boligtilskud, fortæller Kasper Ejsing Olesen.

På partiets kandidatliste står flere gengangere fra det nuværende byråd. Blandt andre Lars Hansborg-Sørensen og Jens-Arne Hansen. Palle Hansborg-Sørensen stiller ikke op igen. Blandt de nye ansigter er eksempelvis 42-årige Pernille Swain, der bor i Munkebo og er formand for den lokale gymnastikforening. Får hun en plads i byrådet, vil hun kæmpe for kommunens yngste:

- Jeg drømmer om, at alle børn i kommunens skoler og daginstitutioner trives. At mobning simpelthen ikke findes, fortæller hun.

Annonce

Sikre skoleveje til alle

Partiets ældste kandidat, 68-årige Solgerd Ejdesgaard Jensen fra Marslev stiller op med seks års erfaring som medlem af det tidligere Langeskov byråd:

- Min vision er, at vi får nogle flere familier til kommunen. Det kører derudad for Tietgenbyen og et nyt OUH er på vej. Alle de mennesker, der skal arbejde her, kan jo lige så godt bo på vores side af kommunegrænsen. Derfor skal vi tale vores kommune op. De nye familier skal føle sig trygge. Der skal være skole og børnehaver til dem, og der skal være sikre skoleveje, fortalte hun fra talerstolen.

Partiet åbnede i den forløbne weekend for urafstemningen, og der kan stemmes på de tolv kandidater frem til midten af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce