Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Snart må du tage genbrugsguldet med hjem

Direktør i Kerteminde Forsyning Michael Høj-Larsen (midt) forventer, at flere ting vil blive genbrugt ved at indrette et såkaldt bytte-rum til kunderne på den nye genbrugsplads.Arkivfoto: Robert Wengler

I løbet af sommeren 2018 indrettes der et rum til genbrugelige effekter på Kertemindes nye genbrugsplads

Annonce

Kerteminde: Det har hidtil været en lettere lyssky affære at gøre fantastiske fund i trailere eller containere på genbrugspladsen. Fra sommeren 2018 vil Kerteminde Genbrugsplads dog gøre det mere legitimt at tage genbrugelige effekter med sig hjem. Der skal nemlig indrettes et rum til formålet på den nye genbrugsplads, der blev indviet i efteråret 2017.

I et lokale nær bygningerne til elektronik og kemikalier kan en kunde eksempelvis stille en lampe eller en havestol, som intet fejler, hvorefter en anden kunde kan tage den med hjem.

Det fortæller Michael Høj-Larsen, direktør hos Kerteminde Forsyning:

- Vi vil indrette et såkaldt kunde-bytte-rum ud fra et håb om, at flere vil genbruge tingene. Jo mere vi kan genbruge tingene direkte i stedet for at genanvende materialerne på ny, jo bedre er det for miljøet, fortæller han.

Annonce

Udvidet åbningstid

Alle overvejelser om at indrette en genbrugsbutik er dermed droppet:

- Vi vil ikke lave en genbrugsbutik, for vi synes, der er så mange velfungerende genbrugsforretninger allerede, og forskellige effekter af høj værdi tror vi stadig, at folk vil give til velgørenhed, siger Michael Høj-Larsen.

Det er planen, at bytte-rummet skal indrettes i løbet af det første halvår af 2018. Foreløbig har kunderne taget godt imod den nye genbrugsplads.

- Vi kan se, at der kommer flere til pladsen end tidligere. Vi har også udvidet vores radius. Folk kører gerne fra både Munkebo og Langeskov for at komme til den nye plads, fortæller han.

Nu er det også slut med at køre forgæves til en lukket port. Kerteminde Genbrugsplads har indført en ordning, der gør, at du kan komme af med affald hver dag året rundt i tidsrummet 7-21. Efter tilmelding på genbrugspladsens hjemmeside åbner porten automatisk ved hjælp af nummerpladeaflæsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce