Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Skolen begynder snart i børnehaven

Arkivfoto: Michael Bager

Kerteminde vil lave førskole-grupper i alle børnehaver. Det sparer kommunekassen for en halv million

Kerteminde: Det er for tidligt at starte i skole allerede om foråret med såkaldt forårs-sfo på alle kommunens skoler, mener pædagogerne i børnehaverne. Men at lade børnene varme op til skolen ved at lave førskole-grupper i alle børnehaver er der til gengæld ikke noget i vejen for. Politikerne i børn- og skoleudvalget har derfor besluttet at indføre førskole-grupper i alle kommunens børnehaver hurtigst muligt.

Noget som mange daginstitutioner allerede arbejder med i dag. Det fortæller Jutta Nielsen (Ø), der er formand for udvalget.

- KLK har peget på en besparelse, hvis vi indførte forårs-sfo, men der har man i børnehaverne vurderet, at børnene har bedst af at blive i børnehaverne med en SFO-normering. Så det har vi lyttet til, fortæller Jutta Nielsen.

Ved at samle førskole-børn i grupper i børnehaverne med en sfo-normering, kan kommunekassen spare cirka en halv million kroner.

- Vi har lyttet til institutionernes argumenter og ruller det her ud med virkning i foråret 2019, men vi er også enige om, at vi vil have det op til en evaluering efter et år, fortæller udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce