Annonce
Kerteminde

Sejlklub står uden kaptajn, mens nye medlemmer strømmer til

Hans Jørgen Ellekilde, Kerteminde Sejlklubs næstformand. Foto: Mikkel Støttrup
Kerteminde Sejlklub vil have fokus på de unge og nytænkning af arrangementer, når de igen må holde sejladser.

Kerteminde: Når Kerteminde Sejlklub får vind i sejlene til foråret, bliver det med ny formand, og en række nytænkende aktiviteter. Hvem der vil stå ved roret til den tid, vides ikke endnu.

- Vi har et par stykker i kikkerten. Et par gode muligheder, men der skal lige stemmes om det først. Vi venter, til vi må mødes fysisk, før vi gør det, siger Hans Jørgen Ellekilde, næstformand i Kerteminde Sejlklub


Når vi må begynde for alvor, har vi nogle nye prioriteter

Hans Jørgen Ellekilde


Coronaen har ramt alle foreninger hårdt, men skønt nedlukningerne er det lykkes sejlklubben at forhindre stormen.

Kerteminde Sejlklub har cirka det samme antal medlemmer før coronaen. Omkring 350. Til gengæld har der langt flere i Sejlerskolen.

- Mange har vel kedet sig, når de ikke kunne komme ud og rejse, og så de har købt en båd, og nogle vælger at lære, hvordan de sejler den, inden de drager til havs, siger Hans Jørgen Ellekilde.

Annonce

Der vil være nye prioriteter

Ifølge Hans Jørgen Ellekilde er Kerteminde Sejlklub klar til at åbne for arrangementer igen. De har brugt vinteren på at nytænke deres arrangementer - både til en fuld genåbning og en større delvis en af slagsen.

- Vi har tænkt over, hvordan vi kan holde de her arrangementer, vi normalt holder. Det bliver noget med, at vi sparer de sociale begivenheder inden - såsom fælles aftensmad og morgenmad. Og så forsinker vi starterne, så der er lang afstand mellem sejlads-deltagerne.

Det er ikke kun de gamle arrangementer, som bliver gentænkte til at kunne fungere under corona. Der bliver også tænkt helt nyt, til når Danmark er åbnet helt igen.

- Når vi må begynde for alvor, har vi nogle nye prioriteter. Vi skal have de unge ind i sejlklubben. Vi skal gøre meget mere for, at de unge kan komme og være med. Der skal være flere aktiviteter for dem, siger Hans Jørgen Ellekilde.

Et af de helt store fremadtænkende projekter, som sejlklubben er i gang med, er i samarbejde med Assens og er en ny version af Fyns Rundt med en overnatning, så sejlerne ikke skal gå 20-30 timer uden søvn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Lyt til podcasten Danmark fortæller: Demensramte Franks dramatiske døgn: En lammet arm truede med at aflive drømmen om en sidste ironman 6:8

Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce