Annonce
Kerteminde

Kerteminde søgte om 37 mio. kr. i fattighjælp - fik kun 10: Kommunaldirektøren er skuffet

Tim Jeppesen er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune. Foto: Lasse Hansen
- Man er vel altid en lille smule skuffet, når ens håb ikke går i opfyldelse, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen, der trøster sig med, at Kertemindes økonomi er i bedring.

Kerteminde: I 2020 får Kerteminde Kommune 10 millioner kroner i tilskud fra statens pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Kerteminde havde ellers søgt om at få 37 millioner kroner fra puljen, der populært kaldes for kommunernes fattighjælp.

- Vi har fået 15 eller 20 millioner kroner, så det er mindre, end vi havde regnet med, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen.

- Betyder pengene noget for de budgetforhandlinger, byrådet er i gang med i øjeblikket?

- Ikke så meget, for vi er kommet langt med budgetforhandlingerne, og det har vi gjort ved ikke at skelne til de penge, vi måske fik. Så vi kan godt lægge et budget uden de penge her. Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig nogle ting, der bliver nemmere, når man får 10 millioner kroner.

- Pengene er jo et engangsbeløb, vi får i 2020, så vi kan ikke rigtig bruge dem til at hæve serviceniveauet for vores børn i daginstitutionerne eller skolerne eller for de ældre. Det er ikke varige servicepenge, vi kan lægge ind i budgettet. Det er et engangsbeløb, vi kan bruge til at investere eller reducere et låneoptag - sådan nogle enkeltstående ting, forklarer Tim Jeppesen.

Annonce

Økonomien er i bedring

- Så der kommer ikke gode gaver til borgerne for de 10 millioner kroner?

- Jeg skal ikke udtale mig om, hvad politikerne vælger at bruge pengene på, men det er i hvert fald vanskeligt at bruge pengene på at hæve serviceniveauet.

- Er du skuffet over, at I kun fik 10 millioner kroner?

- Man er vel altid en lille smule skuffet, når ens håb ikke går i opfyldelse, men hvis jeg skal trøste mig selv, så må jeg sige: Hvorfor mon vi kun får 10 millioner kroner? Det er måske, fordi vores økonomi er i bedring. Så set i det lys skal man måske være meget godt tilfreds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce