Annonce
Kerteminde

Kerteminde søgte om 37 mio. kr. i fattighjælp - fik kun 10: Kommunaldirektøren er skuffet

Tim Jeppesen er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune. Foto: Lasse Hansen
- Man er vel altid en lille smule skuffet, når ens håb ikke går i opfyldelse, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen, der trøster sig med, at Kertemindes økonomi er i bedring.

Kerteminde: I 2020 får Kerteminde Kommune 10 millioner kroner i tilskud fra statens pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Kerteminde havde ellers søgt om at få 37 millioner kroner fra puljen, der populært kaldes for kommunernes fattighjælp.

- Vi har fået 15 eller 20 millioner kroner, så det er mindre, end vi havde regnet med, siger kommunaldirektør Tim Jeppesen.

- Betyder pengene noget for de budgetforhandlinger, byrådet er i gang med i øjeblikket?

- Ikke så meget, for vi er kommet langt med budgetforhandlingerne, og det har vi gjort ved ikke at skelne til de penge, vi måske fik. Så vi kan godt lægge et budget uden de penge her. Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig nogle ting, der bliver nemmere, når man får 10 millioner kroner.

- Pengene er jo et engangsbeløb, vi får i 2020, så vi kan ikke rigtig bruge dem til at hæve serviceniveauet for vores børn i daginstitutionerne eller skolerne eller for de ældre. Det er ikke varige servicepenge, vi kan lægge ind i budgettet. Det er et engangsbeløb, vi kan bruge til at investere eller reducere et låneoptag - sådan nogle enkeltstående ting, forklarer Tim Jeppesen.

Annonce

Økonomien er i bedring

- Så der kommer ikke gode gaver til borgerne for de 10 millioner kroner?

- Jeg skal ikke udtale mig om, hvad politikerne vælger at bruge pengene på, men det er i hvert fald vanskeligt at bruge pengene på at hæve serviceniveauet.

- Er du skuffet over, at I kun fik 10 millioner kroner?

- Man er vel altid en lille smule skuffet, når ens håb ikke går i opfyldelse, men hvis jeg skal trøste mig selv, så må jeg sige: Hvorfor mon vi kun får 10 millioner kroner? Det er måske, fordi vores økonomi er i bedring. Så set i det lys skal man måske være meget godt tilfreds.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce