Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Politiet skal undersøge avisens hemmelige kilde

Dte bekymrer både borgmester Hans Luunbjerg (t.v.) og kommunaldirektør Tim Jeppesen, at der er en læk i kommunen. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Kerteminde: Normalt er det journalisten, der ringer til politiet, men onsdag formiddag var det omvendt. Politiet ringede til lokalredaktør Peter Ammitzbøll.

Anledningen var, at Kerteminde Kommune har anmeldt til politiet, at en eller flere har lækket kommunens fortrolige materiale til avisen.

- Fyens Stiftstidende var igen kommet i besiddelse af fortroligt materiale, og på den baggrund syntes vi, at vi er nødt til at statuere et eksempel: Har man som politiker eller anset i kommunen fortroligt materiale i hånden, så skal man holde det for sig selv - det er derfor, det hedder fortroligt, siger borgmester Hans Luunbjerg (V).

- Desværre har vi i kommunen et problem med at holde styr på det fortrolige materiale, og det problem skal vi have løst. Og vores eneste mulighed er at politianmelde.

Lokalredaktør Peter Ammitzbøll beroliger på forhånd de kilder, der i forbindelse med havnesagen har leveret fortroligt materiale til avisen.

- De kan sove roligt om natten. Vi fortæller ikke politiet, hvor vi har vores oplysninger fra, siger Peter Ammitzbøll, der undrer sig over, at kommunen har valgt at politianmelde lækket.

- Det er spild af politiets tid. De har i øjeblikket vigtigere ting at tage sig af, end hvem der har smidt nogle ret harmløse papirer ind af vores brevkasse. Det er faktisk et større mysterium, hvorfor Kerteminde Kommune har valgt at mørklægge så mange oplysninger i havnesagen. Langt hovedparten at det "fortrolige materiale", som vi har set, kunne de lige så godt havde lagt ud på deres hjemmeside, for det kan ikke skade kommunen på nogen måde. Det virker mere som om, man ikke har ønsket en offentlig debat om detaljerne i havneplanen, siger Peter Ammitzbøll.

Annonce

- Det er ikke for sjov

For et par år siden, da kommunen solgte ud af de kommunale ejendomme, var der et tilsvarende læk til avisen, og også dengang blev det politianmeldt.

- Vi har endnu ikke fået noget ud af den anmeldelse, og måske får vi heller ikke noget ud af den her, men der var i økonomiudvalget stemning for at anmelde frem for bare at trække på skuldrene, oplyser Hans Luunbjerg.

Kommunaldirektør Tim Jeppesen tilføjer, at det ikke er for sjov, at kommunen vælger at kalde noget materiale fortroligt.

- I værste fald kan det komme til at koste kommunen penge enten i form af erstatning eller i form af tabte indtægter. (ström)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce