Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Pesticid-rester i drikkevandet skal fjernes inden for tre år

Drikkevandet i Kerteminde har for højt indhold af pesticider. Det skal nu nedbringes inden september 2020. PR-foto

Kerteminde Forsyning har fået dispensation til at have forhøjede pesticidetal i drikkevandet, men problemet skal være løst inden september 2020.

Kerteminde: I efteråret 2017 blev der påvist et forhøjet indhold af desphenyl-chloridazon i drikkevandet fra Kerteminde Forsyning, og det har udløst et påbud om forbedring af vandkvaliteten.

Nu har Kerteminde Forsyning fået dispensation for overholdelse af vandkvalitetskravet. Dispensationen gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. september 2017 og frem til september 2020. Det betyder, at Kerteminde Forsyning i den kommende tid skal forbedre deres vandkvalitet, så den højst tilladelige værdi på 0,1 µg/l desphenyl-chloridazon overholdes.

Kerteminde Forsyning har nu pligt til at orientere forbrugerne om drikkevandets indhold af pesticider, og i løbet af de næste tre år bliver drikkevandet analyseret. Det sker en gang om måneden hos en forbruger, men også mindst fire gange årligt i Kerteminde Forsynings egne boringer, indtil Kerteminde Kommune kan fastslå, at drikkevandet igen overholder alle krav.

Hos Kerteminde Forsyning tager man påbuddet ganske alvorligt, og der er allerede nu lagt planer for, hvordan man på de næste tre år vil komme problemet til livs.

- Allerede nu arbejdes der på nye vandboringer og boringer dybt i kalken. Urup-boringen ved Skovhuse ser meget lovende ud. Desuden har tests af filter med aktivt kul vist, at vandet kan renses helt for pesticidet, fortæller Kerteminde Forsyning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce