Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Nytårskur for det lokale erhvervsliv

Kerteminde Erhvervsforening holder 20. januar nytårskur på Johannes Larsen Museet. Arkivfoto

Kerteminde: Alle erhvervsvirksomheder i Kerteminde Kommune er inviteret til nytårskur og uddeling af "Årets Innovationspris 2019" mandag 20. januar kl. 17-20 på Johannes Larsen Museet

Efter velkomst ved borgmester Kasper Ejsing Olesen, præsenterer Caroline Søborg Ahlefeldt Den Nationale Bæredygtighedsfestival Tomorrow på Lundsgaard Gods.

Tomorrow er en ny form for festival, der kombinerer debatter, scenesamtaler, musik og kunst med undervisning, involverende oplevelsesrejser og innovative showcases.

Herefter fortæller Karin Klitgaard, leder af strategi og organisationsudvikling i Dansk Indusri, om "Bæredygtighed, Verdensmål og vækst".

FN’s 17 verdensmål udstikker en retning for et mere bæredygtigt verdenssamfund. Men de er også muligheder for danske virksomheder til at samtænke vækst og bæredygtighed, hvor bæredygtighed bliver en central del af fremtidens forretningsmodeller.

Det musikalske indslag står Musik- og Kulturskolen i Kerteminde Kommune for.

Prisoverrækkelse ”Årets Innovationspris 2019” og virksomhedsportræt er ved formand for Kerteminde Erhvervsforening, Jess Aagaard, og borgmesteren runder nytårskuren af. Efter arrangementet er der en let anretning og netværk i museets sale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce