Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Museets Kaffehuset får vokseværk

Med udvidelsen af Kaffehuset vil Svanehuset (th) blive spejlet og bygget til vaskehuset, hvor Johannes Larsen Museet oprindeligt havde sin café, inden Svanehuset blev taget i brug. Privatfoto

Kaffehuset på Johannes Larsen Museet skal udvides, så der bliver plads til flere gæster. Samtidigt bliver der etableret en terrasse ud mod Hindsholmvej, hvor udsigten ud over Nordstranden kan nydes.

Kerteminde: Når du skridter op ad Møllebakken i Kerteminde og træder ind på Johannes Larsen Museet, sker det uden, at du egentlig mærker det: Du kommer helt ned i tempo, og en forunderlig ro sænker sig over dig. Faktisk er der også 37 procent af museets besøgende, der i en spørgeundersøgelse fra Kulturstyrelsen har svaret, at de kommer på museet for at stresse af.

- Det resultat forpligter, understreger museets afdelingsleder, Mette Ladegaard Thøgersen, og derfor arbejder museet også hele tiden på at skabe de bedste rammer for de gæster, der lægger vejen forbi museet.

Nu skal Kaffehuset - museets lille café udvides, og det sker takket være en generøs bevilling fra Ole Kirk's Fond. Hvor mange penge, der er tale om, ønsker museet ikke at oplyse, men Mette Ladegaard Thøgersen fortæller, at der er tale om et millionbeløb, og museet har fået netop det beløb, som det ønskede.

Afdelingslederen fortæller, at udvidelsen bliver så nænsom som muligt.

- Vi vil selvfølgelig gerne bibeholde den intime stemning, som folk oplever i Kaffehuset. Vi vil bare gerne have plads til flere gæster, forklarer hun og fortæller, at museet ofte må sige nej til busselskaber, som gerne vil benytte museets café i forbindelse med et museumsbesøg.

- Og det er jo rigtig ærgerligt, at vi må sige nej, fastslår Mette Ladegaard Thøgersen.

Lige nu er der plads til omkring 40 mennesker i caféen. Med udvidelsen skulle der gerne komme plads til det dobbelte.

Annonce
 
Svanehuset (th) vil blive spejlet og bygget til vaskehuset (th). Fra tilbydningen bliver der en udgang til en ny panoramaterrasse. Privatfoto

Større køkken

Museets café ligger i Johannes Larsens tidligere vaskehus, som er tegnet Carl Petersen. Det er bygget sammen med Svanehuset, hvorfra maleren pakkede og sendte malerier afsted til udstillinger. Med udvidelsen af Kaffehuset spejles Svanehuset nu, så der kommer en bygning, som er magen til den på den anden side af vaskehuset.

Derudover bliver Kaffehusets køkken også udvidet, så personalet får bedre forhold. På den måde bliver det også muligt at servere lidt mere komplicerede retter, forklarer Mette Ladegaard Thøgersen.

- Det er stadig vigtigt, at vi arbejder videre med den Larsenske fortolkning af det gode liv - forstået som et sundt liv i balance, hvor der er fokus på råvarer og enkelthed. Folk skal føle, at de er gæst hos Larsen, smiler afdelingslederen og fortæller, at der derfor også altid er fisk på menuen og en mulighed for at få en øl eller snaps.

Spejlingen af Svanehuset betyder, at der etableres en åbning i Vaskehuset, hvorfra gæsterne kan gå videre ud i den nye bygning.

Fra den nye bygning skal der også være udgang til en panoramaterrasse, hvor folk kan sidde og nyde udsigten ud over Nordstranden.

I Vaskehuset bliver der slået hul, så der bliver adgang til den nye tilbygning, som er en spejling af Svanehuset. Privatfoto

Adgang til Kaffehuset fra gaden

I øjeblikket er det ikke muligt at besøge Kaffehuset, hvis du ikke er gæst på museet, men Johannes Larsen Museet vil gerne have, at folk kan besøge museets café uden at betale entré.

- Vi vil jo gerne have, at så mange som muligt får mulighed for at få del i oplevelsen med at smage på Larsens verden, og derfor er det ønsket, at der bliver skabt en adgang fra Hindsholmvej. Det kræver dog, at der kommer en dispensation fra lokalplanen, fortæller Mette Ladegaard Thøgersen.

- Så det håber vi naturligvis, at vi kan få.

Museet inviterer også dets naboer til et informationsmøde, hvor planerne for udvidelsen vil blive fremlagt.

- Godt naboskab er jo vigtigt, understreger museets afdelingsleder.

Hvis alt klapper, er det hensigten, at Kaffehuset kan være klar til flere gæster til næste sommer.

Personalet i Kaffehuset har lidt trange arbejdsforhold bag disken i Kaffehuset. På udvidelsen får de lidt mere plads og et større køkken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce