Annonce
Kerteminde

Kerteminde Kommune på en helt ny kurs

Byrådets politikere smed for en gangs skyld direktionens sparekatalog ud og besluttede i stedet at sætte en helt ny kurs: Ansvaret tlbage til institutionerne, hvilket medfører afskedigelse af en stribe mellemledere. arkivfoto: Michael Bager

Et sjældent enigt byråd glædede sig onsdag over, at de nu har besluttte at rydde op i mellemlederne og i stedet give ansvar ud til institutionerne. Det var ikke blot for at spare penge - det var for at skifte kurs

Nordøstfyn: Sjældent har de 25 politikere i Kerteminde Byråd været så enige, som de var, da de onsdag aften havde budgettet for 2018 til førstebehandling.

Som borgmester Hans Luunbjerg (V) konstaterede, så havde de foregrebet begivenhederne og allerede indgået et budgetforlig, som alle står bag.

Og i løbet af den næste halve time kommenterede de forskellige partier budgetforliget, og markant var det, at mange af dem udtrykte stor glæde over, at de denne gang har valgt at spare på administrationen. I løbet af de næste to år skal der spares 14 millioner kroner på at luge ud i mellemleder-laget.

Det sker ikke kun for at spare penge, men også for at sende Kerteminde ud af en ny kurs.

- Vi ønskede at dreje kommunen i en lidt anden retning, en retning med mere tid til mennesker og mindre tid til papir, forklarede Kasper Olesen (A).

- Vi skal decentralisere, så der ikke længere skal komme bud oppefra om, at sådan og sådan skal der gøres i hele kommunen. I stedet skal vi give ansvaret tilbage til dem, der går derude, for de ved bedst, hvordan netop deres sted skal udvikle sig.

Det var Lars Ole Valsøe (C) helt med på: - Budgetforhandlingerne startede som altid med, at vi fik direktionens forslag, og samtidig et sparekatalog, der stort set var politisk uspiseligt. Det var de samme gamle travere, som vi har afvist gang på gang.

Knud Skov Ahrnkiel DF bakkede varmt op: - Godt at vi ikke fulgte det oplæg, men at vi politikere tog over og slog fast, at vi ikke kan fortsætte ud af den tangent. Nu er vi på vej ud af det rigtige spor.

- Jeg er glad for, at vi er på vej ad en ny vej - nemlig den nedefra - det tror jeg, der kan komme meget godt ud af, supplerede Jesper Hempler (SF).

Og Allan Thomsen fra Borgerlisten konstaterede, at selvom det er blevet kaldt et valgårsbudget, så mener han i stedet, at det er et budget, der viser, hvad Kerteminde fremadrettet vil.

Uændret skat og grundskyld

Udskrivningsprocenten på kommuneskat fastsættes uændret til 26,2Grundskyldspromillen fastsættes uændret til 30,3

Dækningsafgiftspromillen af erhvervsejendomme fastsættes uændret til 3,4

Kirkeskatten fastsættes uændret til 0,98% ifølge indstilling fra provstiet

Meget at glæde sig over

Og så kunne de hver især glæde sig over de punkter i budgettet, de har et særligt forhold til. For som det blev fremhævet fra alle sider, så er det færdige budget et resultat af, at alle har fået noget og måttet afgive noget andet.

Blandt andet glædede Allan Thomsen og Jutta Stemann (Ø) sig over, at der er afsat en million kroner til en vurdering af, hvordan man kan ændre brostensbelægningen på renæssancehavnen, omend de var kede af, at det først er i 2019.

Dorte Kempf, Kertemindelisten, var især glad for, at der er afsat penge til planarbejde til havneudvikling, så det kan komme i gang, for både det og de nye institutioner i Marslev og Munkebo vil gavne tilflytning og dermed give flere indtægter, fremhævede hun.

Sanne Stemann (B) glædede sig - rent undtagelsesvis - over, at der skal investeres i mursten (to daginsitutioner og en skolerenovering). - Fordi det er lig med at investere i børnene.

Også Jutta Nielsen kunne overaskende også erklære sig glad for investering i mursten - den der gælder vedligehold af kommunale ejendomme: Det er glædeligt, at der nu er afsat penge til renovering af rådhus i stedet for nyt rådhus.

Og sådan nåede de 25 politikere i byrådet til sidst at blive næsten enige om alting, lige inden et nyt skal vælges.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce