Annonce
Kerteminde

Kerteminde Kommune jagter håndsprit og handsker: - Vi kan komme til at stå i problemer indenfor tre uger

Har du håndsprit liggende, du ikke skal bruge, beder Kerteminde Kommune dig om at aflevere det til brug i plejeafdelingerne, såsom Toften i Munkebo. Foto: Vibeke Volder
Bente Fournaise, chef for Sundhed, Handicap og Rehabilitering i Kerteminde Kommune, opfordrer private virksomheder, hvor medarbejderne arbejder hjemme, til at donere deres værnemidler.
Annonce

Nordøstfyn: Masker, håndsprit og handsker kan let blive en mangelvare i Kerteminde Kommune, hvis den i de kommende uger skal tage sig af flere syge borger end normalt.

Ifølge Bente Fournaise, chef for Sundhed, Handicap og Rehabilitering, har kommunen lige nu værnemidler liggende til omkring tre uger.

- Men det forudsætter jo, at vi ikke får mange borgere smittet med covid-19. Så hvis det eskalerer, og vi skal modtage mange borgere fra sygehuset, så kan vi komme til at stå i problemer, før de tre uger er gået, siger hun.

Bente Fournaise forklarer, at det ikke har været op til Kerteminde Kommune at beslutte, hvor mange værnemidler, man har villet købe ind, da handsker og håndsprit lige nu fordeles mellem de danske kommuner ovenfra.

- Det, vi i stedet har gjort, er at bede alle afdelinger i kommunen om at levere deres værnemidler ind til os. Der er mange, der arbejder hjemme i dag, så vi har fået rigtig meget fra rigtig mange andre afdelinger, som har haft handsker og sprit på lager, siger hun.

Annonce

Får visirer fra tandlæge

Samtidig opfordrer Kerteminde Kommune nu også private virksomheder og andre, der kunne ligge inde med et værnemiddellager, til at spæde til.

- Jeg er blandt andet blevet ringet op af en tandlæge, som har nogle visirer liggende. Det er vi meget taknemmelige for, siger Bente Fournaise.

Hun fortalte i sidste uge til avisen, at Kerteminde Kommune i det hele taget vil sørge for, at den kan tage imod de hjemsendte borgere, ved at oprette ekstra pladser på Lindhøj Plejecenter.

Siden da er flere af pladserne blevet taget i brug. Bente Fournaise understreger dog, at de ikke er gået til coronasmittede.

- De borgere, vi får hjem, får vi, fordi sygehuset gør plads til, at de kan få coronapatienter ind, siger Bente Fournaise, der dog forestiller sig, at Kerteminde Kommune på længere sigt også vil komme til at tage imod coronaramte, der er så raske, at de ikke længere har behov for en sengeplads på sygehuset.

Hun har ikke kendskab til, hvor mange borgere i Kerteminde Kommune, der lige nu er fundet smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce