Annonce
Kerteminde

Skandaleramt bygherre er nu meldt til politiet: Beboere aner lige nu ikke, om de skal genhuses

Peder Blak er direktør i Grønnely A/S, som ejes af ham og tvillingebroren Kristian Eigil Blak. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Grønnely A/S har ikke indsendt den nødvendige dokumentation, og derfor bor Grønnelys lejere fortsat ulovligt i de to bygninger i Langeskov. Kerteminde Kommune går nu til politiet.

Langeskov: Kerteminde Kommune politianmelder Grønnely A/S, fordi der fortsat bor mennesker i det gamle rådhus og den tidligere Rema 1000-bygning i Langeskov, der begge er bygget om til boliger.

Det bekræfter vicekommunaldirektør i Kerteminde Kommune, Claus Lade.

1. november flyttede de første lejere ind i de to bygninger. Der var bare et problem: lejerne boede ulovligt, fordi hverken byggetilladelse eller ibrugtagningstilladelse var på plads, da de flyttede ind i boligerne.

Annonce

Grønnelysagen Kort

Grønnely A/S købte det tidligere rådhus i Langeskov og den gamle Rema 1000-bygning for at lave et seniorbofællesskab. Men da forvandlingen skulle til at ske, begyndte problemerne at tårne sig op.

Da byggeriet begyndte i foråret 2021, dukkede problemerne også op: Firmaet havde ikke tilladelse til at have byggeplads, arbejderne boede ulovligt i skurvogne, 3F startede en sag om brud på overenskomsten mod Grønnely, og der var ikke nogen lokalplan, der gjorde byggeriet lovligt.

Trods de manglende tilladelser blev bygningerne færdige, og de første lejere flyttede ind 1. november. Og igen var der problemer: lejlighederne blev beskrevet som "sminkede lig", fordi der var fejl og mangler ved dem, og det var ulovligt for lejerne overhovedet at bo der. Desuden var der ikke længere tale om seniorboliger, men boliger målrettet alle aldersgrupper.

Kommunen opdagede 5. november, at folk var flyttet ind i lejlighederne, mens der fortsat manglede en byggetilladelse og en ibrugtagningstilladelse. Derfor fik Grønnely - der ejes af tvillingerne Peder og Kristian Blak, der står bag bar-imperiet the Old Irish Pub - 14 dage til at rette op på de manglende tilladelser. Men kommunen fik ikke den dokumentation, den havde bedt om.

Derfor udstedte Claus Lade fredag 19. november et ultimatum: byggetilladelse og ibrugtagningstilladelse skulle være på plads inden midnat fredag, ellers ville kommunen melde Grønnely til politiet.

Fredag fik kommunen den sidste dokumentation, der var nødvendig for at kunne udstede byggetilladelsen. Ibrugtagningstilladelsen mangler dog fortsat, og derfor bor lejerne fortsat ulovligt i de to bygninger.

Mandagen startede med tilsyn

- Vi startede dagen med at være på tilsyn for at se, om der bor mennesker derovre. Det gjorde der, og det må der ikke, når der kun er en byggetilladelse og ikke en ibrugtagningstilladelse. Derfor politianmelder vi, fortæller Claus Lade.

Hvornår sker politianmeldelsen?

- Jamen det er "as we speak" (mens vi taler, red.), siger Claus Lade, da Fyens Stiftstidende taler med ham mandag.

Her forklarer han også, at kommunen har været i dialog med Grønnely for at få dokumentationen på plads.

- Det er en del af processen, at man taler om de forhold, man ikke er tilfreds med, og at de vender tilbage. Så der kører en dialog i vores byggesagsbehandling med det pågældende projekt. Det er ikke kun papir, der flyver frem og tilbage. Man taler sammen om, hvad der fungerer og ikke fungerer.

På trods af dialogen vil Claus Lade ikke gætte på, hvornår ibrugtagningstilladelsen kan være i hus, så beboerne kan ånde lettet op. Sagen er, ifølge Claus Lade, ude af kommunens hænder, når politianmeldelsen bliver indgivet.

- Når vi anmelder det, bliver det en politisag. Det vil sige, at det er politiet, der undersøger sagen nærmere, og vurderer, hvad næste skridt i sagen er. I forhold til at genhuse de beboere, der er derovre, er det et forhold mellem lejer og udlejer.

Avisen har både telefonisk og via mail forsøgt at få en kommentar fra Grønnely A/S, men det er endnu ikke lykkedes.

Annonce
Odense For abonnenter

16-årig dømt for knivstikkeri under bestyrelsesmøde: - Jeg tænkte bare "Nu skal jeg vise ham"

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kendt fynsk bryggeri får ekstra regning på flere millioner kroner - kan give prisstigninger: - Så må vi se om kunderne vil købe det

Nyborg For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Erhverv

Pakkerne bugner hos tankstation: Kom og hent jeres pakker, lyder nødråbet

Fyn

Demonstration lige midt i julehyggen: - Vi har fået nok

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Navne For abonnenter

Dødsfald: Jørgen var kørt træt - og kort tid efter gav Grethe op

Kultur For abonnenter

Jeppe har kendt sorgen siden han var barn: - Det smerter mig, at så mange ikke kan få hjælp til at håndtere det

Odense

Klart svar fra politiet efter gennemgang af overvågning: Bilist var skyld i letbaneuheld

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Fyn

Lidt lys i vintermørket: Lille fald i coronasmitten i fire fynske kommuner

Assens For abonnenter

Farverig SF'er forlader politik helt efter internt opgør i partiet: - Det er slut - nu skal jeg passe katte

Fyn

Værs'go at trække op i ærmet: Nu kan vi alle blive corona-vaccinatører - også den praktiserende læge

Annonce