Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Klar til indvielse af nye mosaikruder i kirke

Mosaikruderne i Emauskirken er kreeret af kunstneren Helle Scharling-Todd. PR-foto

Kerteminde: Emauskirne har fået nye mosaikruder kreeret af kunstneren Helle Scharling-Todd.

Det skal fejres, og i den anledning inviterer Kerteminde-Dalby Valgmenighed til reception søndag 16. juni, som indledes med gudstjeneste kl. 10 i kirken i Skolegade 30.

Kunstneren selv vil efter gudstjenesten fortælle om mosaikruderne. Her er valgmenigheden i øvrigt værter ved et lille glas. Og alle er velkomne, lyder det.

Projektet er kommet i stand med hjælp fra A.P Møller fonden, Aage og Johanne Louis – Hansens Fond samt fra arkitekt John Bo Verner.

- Det har muliggjort, at vi kunne holde projektet næsten udgiftsneutralt for valgmenigheden. Det er vi selvfølgelig meget taknemmelige for, oplyser valgmenighedspræst Anders Lundbeck Rasmussen på vegne af Kerteminde-Dalby Valgmenigheds bestyrelse.

Annonce
Projektet er kommet i stand med økonomisk hjælp fra en række fonde. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce