Annonce
Underholdning

Kerteminde: Kendt revyskuespiller nomineret til fornem pris

Kerteminderevyens fire skuespillere, instruktør og revydirektør kan måske se frem til en pris ved Revyernes Revy i næste måned. FOTO: Birgitte Carol Heiberg

Skuespilleren, entertaineren og tekstforfatteren Gordon Kennedy, der medvirkede i årets Kerteminderevy, er blevet nomineret til Årets tekstforfatter ved Revyernes Revy 2019.

Revyernes Revy er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor alle landets revyer mødes, og årets revypriser uddeles. Den afvikles i år 11. august i Teltet på Bakken.

Gordon Kennedy er nomineret for teksten til nummeret "Krads", der indgik i årets revy i Kerteminde. De øvrige nominerede til prisen er Jacob Fauerby fra Dragsholmrevyen og Leif Maibom fra Sønderborgrevyen.

Det lykkedes ikke for de øvrige fynske revyer at blive nomineret til en pris, og derfor kan hverken Odense Sommerrevy eller Rottefælden i Svendborg håbe på guld og glimmer ved Revyernes Revy i år.

De nominerede til hovedprisen som Årets Revy er Dragsholmrevyen, Hjørringrevyen og Nykøbing F. Revyen.

Årets Dirch, der er navnet på prisen til årets revykunstner, kan gå til Henrik Koefoed (Nykøbing F. Revyen), Preben Kristensen (Hjørringrevyen) eller Susanne Breuning (Dragsholmrevyen).

Årets komponist bliver enten Henrik Baloo Andersen (Hjørringrevyen), Mickey Pless (Nykøbing F. Revyen) eller Christian Berg (Ganløse Revyen).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce