Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Kæmpe lystsejler på vej rundt om Fyn

56 fod og en nypris på 18 millioner kroner. Kapsejladsen Classic Fyn Rundt har i år selskab af en rigtig luksussejler.

Kerteminde: Kapsejladsen Classic Fyn Rundt, som i disse timer buldrer afsted med 125 sejlbåde har i år fået "en appelsin i turbanen," som arrangørerne formulerer det.

En tysk luksussejler af typen Swan 56 ligger nemlig med i dette års felt med en besætning på 12 mand. Sejlskibet, der er bygget på Nautor Swan-værftet i Finland, er kendt som et af verdens absolut fineste af slagsen.

Den er cirka 56 fod og er god for cirka 18 millioner kroner som ny.

Redaktionen fik lov at komme ombord, da "Latona" lå ved Nordre Havnekaj i Kerteminde. Her mødte vi blandt andre Pit Brockhausen, der er den heldige skibsfører. Han bor i Kiel i Tyskland og bruger sin svigerfars lystyacht til kapsejlads:

- Han er ikke med, men vi er en god blanding af venner og familie ombord, fortæller han.

Annonce

Video: Kom med ind i stævnets største sejlskib

Følg sejladsen live

Det er første gang, skibet har Kertemindes vande under kølen, men det er snart tid til et gensyn. Når Classic Fyn er overstået i løbet af weekenden vender Laytona og resten af feltets 125 både tilbage til byen.

Du kan følge Latona og resten af kapsejladsen, mens den foregår. Installér appen: "TracTrac" (iOS og Android) eller gå ind på hjemmesiden tractrac.com.

Se nogle af verdens største Swan-både i aktion

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce