Annonce
Kerteminde

Kerteminde: Kæmpe lystsejler på vej rundt om Fyn

56 fod og en nypris på 18 millioner kroner. Kapsejladsen Classic Fyn Rundt har i år selskab af en rigtig luksussejler.

Kerteminde: Kapsejladsen Classic Fyn Rundt, som i disse timer buldrer afsted med 125 sejlbåde har i år fået "en appelsin i turbanen," som arrangørerne formulerer det.

En tysk luksussejler af typen Swan 56 ligger nemlig med i dette års felt med en besætning på 12 mand. Sejlskibet, der er bygget på Nautor Swan-værftet i Finland, er kendt som et af verdens absolut fineste af slagsen.

Den er cirka 56 fod og er god for cirka 18 millioner kroner som ny.

Redaktionen fik lov at komme ombord, da "Latona" lå ved Nordre Havnekaj i Kerteminde. Her mødte vi blandt andre Pit Brockhausen, der er den heldige skibsfører. Han bor i Kiel i Tyskland og bruger sin svigerfars lystyacht til kapsejlads:

- Han er ikke med, men vi er en god blanding af venner og familie ombord, fortæller han.

Annonce

Video: Kom med ind i stævnets største sejlskib

Følg sejladsen live

Det er første gang, skibet har Kertemindes vande under kølen, men det er snart tid til et gensyn. Når Classic Fyn er overstået i løbet af weekenden vender Laytona og resten af feltets 125 både tilbage til byen.

Du kan følge Latona og resten af kapsejladsen, mens den foregår. Installér appen: "TracTrac" (iOS og Android) eller gå ind på hjemmesiden tractrac.com.

Se nogle af verdens største Swan-både i aktion

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce