Annonce
Kerteminde

Kerteminde-institution lukker: "Den Røde" serverer den sidste tår første juledag

"Den Røde Pimpernel" ligger der bare. Værtshuset og diskoteket har været Kertemindes gå-i-byen-sted i mange år, men fra 25. december må folk nu tage et andet sted hen, når de skal hygge og feste. Foto: Mette Louise Fasdal

Casper Skov har forpagtet "Den Røde Pimpernel" i Kerteminde i seks år. 1. januar udløber hans forpagningsaftale, og han fornyer den ikke, for han vil lægge sit fokus i sit nye firma i Højby.

Kerteminde: Den røde maling på muren skaller, og på en november-dag står bygningen egentlig bare og skutter sig i de lave temperature her på Vestergade i Kerteminde.

I mange år har bygningen huset værtshuset og diskoteket "Den Røde Pimpernel," men nu ser det ud til, at den tid slutter.

Efter 25. december bliver det ikke længere her, folk skal finde hen, når de skal fejre sejren efter en fodboldkamp, en 25 års fødselsdag eller en polterabend.

For den 25. december er det sidste gang, at "Den Røde" eller "Nellen," som stedet også kærligt kaldes, har åbent.

Herefter er stedet fremtid uvis.

Casper Skov, der har forpagtet stedet siden 2013, har valgt ikke at fortsætte forpagningen, når den udløber til 1. januar.

Casper Skov købte sig 1. april ind i et firma i Højby i Odense, Eventii, der hjælper sports-klubber, messe- og koncertarrangører med at håndtere billetter og adgangssystemer.

Her er han nu direktør, og det er her, at han fremadrettet vil lægge alt sit fokus.

- Derfor har jeg ikke længere tid til at have stedet i Kerteminde, fortæller Casper Skov og tilføjer, at han også er blevet far.

- Det er også svært at kombinere et arbejde i nattelivet med at have et familieliv. Det er slet ikke foreneligt for mig, når jeg også har et andet job.

- Derfor er det helt naturligt for mig, at jeg vælger Den Røde Pimpernel fra, når jeg nu vil satse på noget andet, understreger han.

Tidligere havde Den Røde Pimpernel også åben i hverdagene, men det stoppede 1. maj, da Casper Skov havde etableret det nye firma.

- På det tidspunkt havde jeg brug for at fokusere på det nye firma. Så det har været en kontrolleret nedlukning af stedet, forklarer han og fortæller, at han dengang spurgte, om der var nogle, der ville drive stedet videre, for så ville han ikke lukke i hverdagene, men der var ikke nogen, der meldte sig på banen til at overtage.

Annonce

Det vil helt sikkert være et kæmpe savn for Kerteminde og for de unge mennesker. Derfor er det selvfølgelig trist, at Den Røde Pimpernel lukker, men det som sådan ikke på mine vegne, at jeg synes, at det er trist.

Casper Skov, snart tidligere forpagter af "Den Røde Pimpernel" i Kerteminde.
Casper Skov, der har forpagtet "Den Røde Pimpernel" købte sig 1. april ind i et firma i Højby i Odense, Eventii, der hjælper sports-klubber, messe- og koncertarrangører med at håndtere billetter og adgangssystemer. Her vil han nu lægge alt sit fokus. Arkivfoto

Nu må de unge udenbys

Casper Skov er født og opvokset i Odense og havde aldrig været på "Den Røde," da han i sin tid overtog stedet. Han var dengang på udkig efter "gå-i-byen"-sted, han kunne drive.

- Så bød muligheden sig i Kerteminde, og jeg tænkte, at det skulle prøves, forklarer han.

- Efter mange år i Kerteminde nu ved jeg, hvad stedet betyder for de lokale - især for de unge i byen.

Den Røde Pimpernel er det sidste værtshus i Kerteminde, der har bevilling til at servere alkohol til klokken fem, og hvor der også er musik og DJ til den lyse morgen.

Nu må folk for fremtiden køre længere væk.

- Det vil helt sikkert være et kæmpe savn for Kerteminde og for de unge mennesker. Derfor er det selvfølgelig trist, at Den Røde Pimpernel lukker, men det som sådan ikke på mine vegne, at jeg synes, at det er trist, forklarer Casper Skov, som ved, at der er mange, som føler, at deres sted nu forsvinder.

- Økonomien i værtshuse går nu også kun én vej. Det er noget, der bliver færre af, og især når du kommer uden for Odense. Jeg har ikke skulle leve af det, for jeg har haft et konsulentjob ved siden af. Derfor har jeg ikke været økonomisk afhængig af det på nogen måder, forklarer Casper Skov og fortæller, at han heller ikke selv har arbejdet på "Den Røde."

- Nogle vil nok synes, at jeg har været der for lidt, ler han.

- Jeg har haft personale på til det hele, men alt det administrative med løn, møder med kommunen, og når naboen klagede over, at der var for meget larm, har jeg brugt mellem fem og 10 timer på det ugentligt for at holde det kørende.

- Jeg har kun været der til Havnefesten, Kirsebærfestivalen og til den 25. december, som er vores helt store dag. Det er de eneste dage, jeg har været synlig dernede.

- Det bliver da sørgeligt den sidste dag. Da jeg begyndte med at have stedet, var jeg yngre, og alle mine kammerater arbejdede der. Nu har de jo også fået børn. Så de arbejder der ikke længere.

Det er endnu uvist, hvad der kommer til at ske i bygningen, hvor Den Røde Pimpernel har holdt til.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce