Annonce
Fyn

Kerteminde har nu højeste incidens på Fyn: Stadig langt fra de hårdest ramte kommuner

Lørdag 19. september rykkede Region Syddanmark ud med mobile teststationer til Fredericia Gymnasium, så 800 elever og lærere kunne blive testet, efter 16 gymnasieelever og en lærer blev smittet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Smittetallene for de fynske kommuner forholder sig stadig relativt roligt. Dog gør en stigning i antallet af smittede i Kerteminde Kommune, at den nu har øens højeste incidens - som dog stadig er et stykke under landets hårdest ramte kommuner.
Annonce

Fyn: Fra tirsdag til onsdag er der bekræftet 558 nye smittetilfælde i Danmark. Nogle af dem er at finde i Kerteminde Kommune, der nu er den kommune på Fyn med højest incidens, der måles i smittetilfælde de seneste syv dage per 100.000 indbyggere i kommunen.

Med tre nye tilfælde i kommunen går incidensen fra at være 30 tirsdag til 42 onsdag.

De nærmeste kommuner i forhold til incidens er Odense- og Nordfyns Kommune. Incidensen i begge kommuner er 30, men førstnævnte er faldet dertil fra 32, mens sidstnævnte er steget til det fra 27.

Nyborg- og Middelfart Kommune er med incidenser på henholdsvis 22 og 21 stadig lige akkurat på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste. Den havner kommuner på, når incidensen er over 20. For begge kommuner er der tale om en mindre stigning.

Faaborg-Midtfyn-, Assens- og Svendborg Kommune holder sig alle under bekymringsgrænsen med incidenser på 10, 15 og 14. Langeland og Ærø er fortsat coronafri.

Annonce

Naboerne er ramte

På landsplan buldrer coronaen stadig derudaf. Fra tirsdag til onsdag er der således bekræftet 558 nye smittetilfælde, så der siden 27. januar har været 24.357 coronatilfælde i Danmark.

Det er fortsat Hovedstadsområdet og Nordjylland, der har de hårdest ramte kommuner målt på incidens.

Ishøj Kommune tæt på København har landets højeste incidens på 241. Brøndby, Vallensbæk og Hvidovre er de næste kommuner på listen, inden man kommer til Brønderslev i Nordjylland, der har en incidens på 160.

Man skal dog ikke langt væk fra Fyn for at finde en incidens over 100. Med 78 tilfælde har Fredericia Kommune nemlig en incidens på 152, hvilket er en stigning fra 143 tirsdag. På den anden side af Storebælt har Korsør Kommune en incidens på 53.

To personer har mistet livet som følge af corona tirsdag til onsdag. Ni er blevet indlagt, så der nu er 78 indlagte på landets hospitaler. Det er én færre end dagen før. Af de indlagte ligger 15 på intensivafdelinger, og af dem ligger fem i respirator.

Kontakttallet er lige nu 1,3. Det betyder, at 10 personer med corona i gennemsnit smitter 13 andre.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce