Annonce
Kerteminde

Kerteminde har indgået hemmelig kontrakt med idémand bag oplevelsespark

Jesper Hempler er formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune. Arkivfoto

Kerteminde Kommune har indgået en kontrakt med Hans Andersen angående hans oplevelsespark, førend lokalplanen er vedtaget. Hvad der står i kontrakten, vil kommunen ikke fortælle.

Kerteminde: I næste uge skal natur- og miljøudvalget tage stilling til planerne om at bygge en 9,8 hektar stor oplevelsespark ved Sybergland. Planerne blev sendt i offentlig høring i efteråret, men politikerne fortalte ikke naboerne til parken, at der allerede er indgået en kontrakt med ejeren af parken, Hans Andersen, angående oplevelsesparken.

Kort før jul fik Fyens Stiftstidende et tip om, at der er indgået en kontrakt, og søgte uden held aktindsigt i kontrakten.

- Den aftale, som Kerteminde Kommune har indgået med Hans Andersen, er en kontrakt, som indeholder en række forudsætninger for, at kontraktens indhold kan gennemføres. Det betyder, at kontrakten kan undtages retten til aktindsigt, skrev Kerteminde Kommune i afslaget.

Formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler, vil ikke fortælle, hvad der står i den kontrakt, Kerteminde Kommune har indgået med Hans Andersen om oplevelsesparken.

Annonce

Jesper Hempler (SF)

- Hvad er det for en hemmelig kontrakt, I har indgået med Hans Andersen om hans oplevelsespark?

- Vi har ikke som sådan en hemmelig kontrakt, men det er rigtigt, at vi har et forhandlingsforløb med Hans Andersen, som jo handler om noget med køb og salg. Derfor kan jeg ikke sige så meget om det.

- Siger du, at I ikke har en kontrakt med Hans Andersen?

- Nej, jeg siger, at der har været en forhandling, det er fuldstændigt rigtigt. Men vi arbejder med en lokalplan, og før den er vedtaget, så kan jeg ikke sige noget om, hvad det indeholder.

- Bare lige så jeg forstår - har I, eller har I ikke underskrevet en kontrakt med Hans Andersen?

- Det er rigtigt, at vi har en aftale.

- Er det en forudsætning, for den kontrakt I har indgået med Hans Andersen, at I skal vedtage en lokalplan for hans oplevelsespark?

- Det kan jeg ikke sige noget om.

- Er det fordi, du ikke vil sige det, eller fordi du ikke kan?

- Det er fordi, jeg ikke vil sige det. Der er nogle juridiske ting omkring det, som jeg ikke kan sige noget om.

- Står der i kontrakten, at Hans Andersen skal give kommunen en parkeringsplads og en vej ud til Sybergland, hvis han skal have sin oplevelsespark?

- Det kan jeg heller ikke sige noget om.

- Var det ikke meget relevant, at I lagde kontrakten frem, førend I vedtog planen for oplevelsesparken?

- Nej, jeg synes egentligt, at her handler det om nogle økonomiske forhold, og det, mener jeg, er rimeligt, at man ikke offentliggør på nuværende tidspunkt.

- I har bedt naboerne om at indsende høringssvar til planerne for oplevelsesparken, men har de overhovedet mulighed for at vide, hvad der skal foregå derude, når der ikke er nogen, der ved, hvilke aftaler Hans Andersen har indgået med kommunen om sin oplevelsespark?

- De har da mulighed for at vide det, for der er en lokalplan, der har været ude i høring. Den beskriver jo, hvad der skal foregå.

- Den lokalplan beskriver jo ikke noget om, at Hans Andersen muligvis skal etablere en vej og en parkeringsplads?

- Nu insinuerer du noget, som jeg ikke kan udtale mig om. Jeg ved, at du ikke har fået aktindsigt i det, så må du jo gætte. Hvis ikke der er nogen, der har leveret dig materialet.

- Jeg hører ikke, du benægter, det som jeg insinuerer?

- Jeg siger bare, jeg ikke kan udtale mig.

- Er det her netop ikke et eksempel på, hvorfor vi har politikerlede i Kerteminde Kommune. Når du sidder bag om ryggen på borgerne og indgår hemmelige kontrakter, og der ikke er nogen, der aner, hvad der foregår?

- Jamen, jeg mener ikke, at vi indgår hemmelige kontrakter, det her er ikke noget, der har været skjult for politikerne. Politikerne ved godt, hvad det her handler om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Kerteminde

Unge strygere i Viby Kirke

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];