Annonce
Kerteminde

Kerteminde har indgået hemmelig kontrakt med idémand bag oplevelsespark

Jesper Hempler er formand for miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune. Arkivfoto

Kerteminde Kommune har indgået en kontrakt med Hans Andersen angående hans oplevelsespark, førend lokalplanen er vedtaget. Hvad der står i kontrakten, vil kommunen ikke fortælle.

Kerteminde: I næste uge skal natur- og miljøudvalget tage stilling til planerne om at bygge en 9,8 hektar stor oplevelsespark ved Sybergland. Planerne blev sendt i offentlig høring i efteråret, men politikerne fortalte ikke naboerne til parken, at der allerede er indgået en kontrakt med ejeren af parken, Hans Andersen, angående oplevelsesparken.

Kort før jul fik Fyens Stiftstidende et tip om, at der er indgået en kontrakt, og søgte uden held aktindsigt i kontrakten.

- Den aftale, som Kerteminde Kommune har indgået med Hans Andersen, er en kontrakt, som indeholder en række forudsætninger for, at kontraktens indhold kan gennemføres. Det betyder, at kontrakten kan undtages retten til aktindsigt, skrev Kerteminde Kommune i afslaget.

Formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler, vil ikke fortælle, hvad der står i den kontrakt, Kerteminde Kommune har indgået med Hans Andersen om oplevelsesparken.

Annonce

Jesper Hempler (SF)

- Hvad er det for en hemmelig kontrakt, I har indgået med Hans Andersen om hans oplevelsespark?

- Vi har ikke som sådan en hemmelig kontrakt, men det er rigtigt, at vi har et forhandlingsforløb med Hans Andersen, som jo handler om noget med køb og salg. Derfor kan jeg ikke sige så meget om det.

- Siger du, at I ikke har en kontrakt med Hans Andersen?

- Nej, jeg siger, at der har været en forhandling, det er fuldstændigt rigtigt. Men vi arbejder med en lokalplan, og før den er vedtaget, så kan jeg ikke sige noget om, hvad det indeholder.

- Bare lige så jeg forstår - har I, eller har I ikke underskrevet en kontrakt med Hans Andersen?

- Det er rigtigt, at vi har en aftale.

- Er det en forudsætning, for den kontrakt I har indgået med Hans Andersen, at I skal vedtage en lokalplan for hans oplevelsespark?

- Det kan jeg ikke sige noget om.

- Er det fordi, du ikke vil sige det, eller fordi du ikke kan?

- Det er fordi, jeg ikke vil sige det. Der er nogle juridiske ting omkring det, som jeg ikke kan sige noget om.

- Står der i kontrakten, at Hans Andersen skal give kommunen en parkeringsplads og en vej ud til Sybergland, hvis han skal have sin oplevelsespark?

- Det kan jeg heller ikke sige noget om.

- Var det ikke meget relevant, at I lagde kontrakten frem, førend I vedtog planen for oplevelsesparken?

- Nej, jeg synes egentligt, at her handler det om nogle økonomiske forhold, og det, mener jeg, er rimeligt, at man ikke offentliggør på nuværende tidspunkt.

- I har bedt naboerne om at indsende høringssvar til planerne for oplevelsesparken, men har de overhovedet mulighed for at vide, hvad der skal foregå derude, når der ikke er nogen, der ved, hvilke aftaler Hans Andersen har indgået med kommunen om sin oplevelsespark?

- De har da mulighed for at vide det, for der er en lokalplan, der har været ude i høring. Den beskriver jo, hvad der skal foregå.

- Den lokalplan beskriver jo ikke noget om, at Hans Andersen muligvis skal etablere en vej og en parkeringsplads?

- Nu insinuerer du noget, som jeg ikke kan udtale mig om. Jeg ved, at du ikke har fået aktindsigt i det, så må du jo gætte. Hvis ikke der er nogen, der har leveret dig materialet.

- Jeg hører ikke, du benægter, det som jeg insinuerer?

- Jeg siger bare, jeg ikke kan udtale mig.

- Er det her netop ikke et eksempel på, hvorfor vi har politikerlede i Kerteminde Kommune. Når du sidder bag om ryggen på borgerne og indgår hemmelige kontrakter, og der ikke er nogen, der aner, hvad der foregår?

- Jamen, jeg mener ikke, at vi indgår hemmelige kontrakter, det her er ikke noget, der har været skjult for politikerne. Politikerne ved godt, hvad det her handler om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce