Annonce
Kerteminde

Kerteminde har alt fra fantastiske til uspiselige isvafler: Vi har smagt dem alle - så du slipper

Kertemindes mange isvafler giver anledning til alt fra store smil til afsky. Foto: Helle Nordström.
Sommeren er over os, og det er hangen til de gammeldags isvafler også. Vi tog en rundtur i Kerteminde, så vi kunne se på, hvordan det står til med udvalget her i byen.

Kerteminde: Man kan ikke sige sommer uden at sige isvafler. Det hører sig bare til. Når man bliver varmet op af solen, så tyer mange til isvaflerne for nedkøling på en lækker og sød måde.

Kerteminde er en sommerby, og derfor er der rigeligt med iskiosker at vælge imellem, når man tager en spadseretur igennem torvet og ud til stranden. Det skal der være, for udbuddet skal selvfølgelig følge med efterspørgslen.

Vi har taget en tur igennem byen, fra torvet til stranden, og prøvet fem af byens ishuse. Det blev en blandet fornøjelse, hvor der var alt fra den helt gode til den helt uspiselige isvaffel.

Kerteminde har rigeligt med isvafler, og nogen er mere hypede end andre. Men hype er ikke altid i overensstemmelse med virkeligheden, så det skal selvfølgelig testes.

Annonce

Da jeg har smagt de forskellige komponenter af isen, som jeg bliver nødt til for at lave en god og fair bedømmelse, så ryger isen i skraldespanden.

Janus Fabricius Nielsen, Journalist

Smagen er stor

Turen starter ved Den Italienske Isbutik, som ligger på torvet. Centralt beliggende og med en flot facade, der lægger op til, at jeg nu skal spise fra et godt, klassisk gelateria. Køen var lang, men betjeningen hurtig, så det gjorde ikke noget.

Isen er lille, men smagen stor. Desuden er prisen på 35 kroner for to kugler ikke noget, man kan brokke sig over. Det er billigere end mange andre steder i byen, og når isen er hjemmelavet og smager så fantastisk, som den gør, så gør jeg det gladeligt igen. Vaflen er intetsigende og guffen ligeså.

Jeg går munter derfra, med en herlig smag af kaffe og lakrids på tunge og i skæg.

Is fra cateringfirma

Vaffelhuset er den isvaffel, der har det bedste omdømme. Det bliver ad flere omgange omtalt som en af landets allerbedste steder for isvafler, men jeg tager ikke udgangspunkt i andres oplevelser, men min egen.

Det er en god isvaffel. En rigtig lækker is, hvor det kan smages, at der er købt ind med fokus på kvalitet og smagfuldhed. Vaflen kan de også prale med. Det er den bedste, bredeste og kraftigste i byen. Det samme er guffen, som smager rigtig hjemmelavet og fed - herligt.

Var det ikke for den hjemmelavede is lidt derfra, så var det en klar topkarakter, og selvom der ikke er meget at komme efter, så er jeg bare mere til den italienske. Her er jeg sikkert uenige med mange, men sådan er det nu engang.

Næste stop: Minigolfbanen. Her er omgivelserne præget af marina, strand og selvfølgelig minigolfbanen. Isen er ikke noget at råbe hurra for. Den smager af det, som jeg husker fra min barndom, men som med mange andre ting, der var gode i barndommen, så skulle de måske være blevet der. Den er middelgod, fordi jeg forestiller mig, at det er sådan, langt de fleste isvafler smager, når man bare køber alle ingredienserne ind fra sit cateringfirma og sælger det. Det er helt okay, men ikke en gastronomisk oplevelse.

Det var en decideret klam is

Kiosken ude foran Fjord og Bælt tjener helt sikkert stort, tænker jeg, da jeg ser børnefamilier og ældre par i kø til både Fjord og Bælt og kiosken ude foran. Isen er helt præcis den samme som minigolfbanens, og der er ingen tvivl, da "Kerteminde Minigolf" toner frem i toppen af min kvittering.

Jeg går ud langs stranden og ender ved Strandhuset. Ligeså god som starten var på min rundtur, ligeså ringe er afslutningen. Det var en decideret klam is, som den flinke ispige bag disken giver mig, da hun endelig får skrabet den frosne is ud af bøtterne. Jeg smager, men intet godt møder mine smagsløg. Da jeg har smagt de forskellige komponenter af isen, som jeg bliver nødt til for at lave en god og fair bedømmelse, så ryger isen i skraldespanden.

Da jeg går hjem fra langs stranden og marinaen, ville jeg ønske, jeg havde vendt min rundtur på hovedet, så jeg nu var på vej mod Vaffelhuset og Den Italienske Isbutik, som jeg har lykkelige minder fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce